Josep Maria Pérez Basart (PP): “a l’Escola PIA de Calella, alguna mestra diu als nanos que no es pot parlar en espanyol al pati”

Aquesta frase tan contundent ha estat pronunciada pel regidor calellenc del Partit Popular, Josep Maria Pérez Basart a l’útlim Ple Municipal de Calella de l’any 2012 (20 de desembre). Sense presentar cap prova amb què contrastar una asseveració d’aquest tipus, va acabar la seva alocució dient “jo no m’invento res, a mí m’ho expliquen”. Va ser el final del discurs amb què Pérez Basart va mostrar l’opinió del seu partit cap a una moció conjunta, presentada per Convergència i Unió, Esquerra Republicana i el Partit dels Socialistes, en contra de l’esborrany de reforma educativa el.laborat pel ministre espanyol, José Ignacio Wert.

JOSEP MARIA PÉREZ. REGIDOR PP A CALELLA
“a l’Escola PIA de Calella, alguna mestra diu als nanos que no parlin en espanyol al pati”
[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2012/12/Catala-Escola-PIA-Josep-Maria-Perez-1.mp3|titles=Josep Maria Perez “a l’Escola PIA, alguna professora li diu als nanos petits que a l’esbarjo parlin en espanyol”]

L’única resposta dels altres 15 regidors presents a la sala consistorial va ser la d’Àngel Badalló, d’Esquerra Republicana. La resta de forces polítiques, Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes, que també van votar a favor de la moció, no van expressar-se.

ÀNGEL BADALLÓ. REGIDOR ERC A CALELLA
[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2012/12/Catala-Escola-PIA-Angel-Badallo-1.mp3|titles=Àngel Badalló “al pati parlen l’idioma que volen, passi un dia i escolti”]

Share
7 Responses to Josep Maria Pérez Basart (PP): “a l’Escola PIA de Calella, alguna mestra diu als nanos que no es pot parlar en espanyol al pati”
  1. Alberto Respon

    Yo hablo en castellano y con mi hija hablo en catalan y le tengo prohibido que hable castellano y ella lo entiende, porque si estuviera en el País Vasco hablaria euskera. Y cuando sale a la calle solo en catalan y el que desee hablar en castellano, fuera de Catalunya hay muchos sitios para hablar en castellano y felicito si hay una profesora, ojala fueran todas las que tuvieran la misma idea. Las lenguas e idiomas de los paises hay que conservarlas y no abolirlas ni subyugarlas a la imposicion de otras lenguas ni personas con ideas, en Catalunya el català en la escola.

  2. Anna Brunet Respon

    Fa 15 anys que treballo a l’Escola Pia i mai mai mai mai he sentit cap mestra prohibir parlar “espanyol” al pati, en canvi, jo mateixa sovint convido als nens i nenes a parlar en català a aquells companys i companyes que s’expressen en altres llengües, sigui quina sigui la seva procedència, per facilitar la seva integració. Cal vigilar com diem les coses perquè estem parlant d’una escola oberta, integradora i acollidora on tothom hi és benvingut. Visca l’Escola Pia, visca Catalunya i visca el català!!! Bones Festes a tothom!!!

  3. lluis comas casanovas Respon

    ets un impresentable, jo vaig estar 10 anys els escolapios i em van ensenyar catala, 10 minuts, i encara has de venir tu, ha donar lliçons , si amb els de la meva epoca vau fer un genocidi cultural, imagina’t si nosaltres hagessim fet amb el castellá el mateix,ja tindriem léjercit i la guardia civil aqui

  4. enrique picallo Respon

    No sé porque se le busca tanta polemica a este tema del catalan. Soy nacido en Catalunya y de pares inmigrantes. En los 49 años que llevo aqui, aún es el dia de hoy, que nadie me ha obligado a hablar en catalan. Cuando hablo con alguien, me adapto al idioma en el que se me está dirigiendo, y viceversa. Y no es por buscar mas problematica al tema y mezclar cosas que no son, pero esto mismo, no se porque no se aplica a la gente inmigrante y no solo a los castellano/parlantes?? Creo que se está aprovechando este tema del idioma para tema politico, y eso no tendria porque ser asi.

  5. David Pujol Garcés Respon

    Sembla que ara aquesta és la consigna que han d’anar repetint els del PP: “a l’hora del pati, a les escoles catalanes, no es pot parlar en castellà”. Fa ja molts anys que sóc professor de secundària i el castellà és llengua habitual entre els nostres adolescents sense que es produeixi cap conflicte lingüístic.
    Que això aparegui als diaris de Madrid es pot entendre, però que ho digui algú que ha nascut aquí i que coneix la realitat del país queda grotesc.

  6. Albert Arcas Pons Respon

    Amb la mateixa contundència d’argumentació que realitza el Sr. Pérez, jo li podria afirmar contundenment tot el contrari. Però me’n cuidaré prou de fer-ho pel que com a professor intento transmetre. I sí que tinc clara una cosa que segur que comparteixen tots els professors i mestres d’arreu. I és en l’exigència als seus alumnes que davant una exposició oral d’algun treball, la informació que puguin transmetre sigui contrastada de primera mà i no amb un m’han dit que m’han dit. Que el 2013 li porti més contrast i menys dir per dir.

  7. Jordi Rey Respon

    Sembla increible que el tema iniciat amb la proposta del govern estatal, impulsada pel nostre poc estimat ministre d’Educació, estigui ja arribant ja a la bona convivència lingüistica que hi ha als patis de les nostres escoles, intentant convertir-la en dolenta. Realment no saben que fer ja per intentar frenar el futur “democràtic” que el nostre poble properament decidirà…

    Déu n´hi do.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.