La Llopasfera, un grup d’amics a Calella que cada dia en fa més

La Llopasfera ha tornat a mobilitzar la societat calellenca. Aquella que, gràcies al seu altruisme, fa de Calella una població amb molta vida. Sense buscar res a canvi. Només, pel fet de “compartir”, com diuen els amics de Calella Marxa. Una vegada a l’any, els llopasfèrics munten un sarau de grans dimensions, cada vegada més consolidat, i amb moltes hores de dedicació. L’acte d’aquest any ha comptat amb 108 assistents, moltes entitats i associacions representades, un ampli ventall d’espònsors o col.laboradors i també, la presència de regidors. El grup d’amics té un nucli dur, en Jordi Verdura i en Josep Barri, que, al seu voltant han sabut atreure diferents satèl.lits que es complementen per assegurar l’èxit de la trobada 2.0 de referència. Perquè no dir-ho, a tot el Maresme.

Ponents, i de qualitat, no en falten mai. Enguany, han estat 8, els que han parlat de les seves experiències a la xarxa (el títol de la trobada, ‘Web Social, Xarxa Solidària‘).

Verkami, els MOOCs, Tengui-Falti, viatges responsables, comunicació a la xarxa o contes digitals han estat alguns dels arguments que durant més de tres hores van copsar l’atenció dels assistents. Amb un seguiment interessant a la xarxa (amb dades recollides per en Jordi Verdura a twitter per a les etiquetes #llopasfera13 i #calellaesmes).

Les valoracions

Josep BARRI. Fundador de la Llopasfera. L’acte es va fer llarg?[audio:http://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/06/Llopasfera13-Josep-Barri-llarg.mp3|titles=Josep Barri “no s’ha marcat el temps, perquè els temes eren interessants”]

Jordi VERDURA. Fundador de la Llopasfera. Taula rodona al final[audio:http://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/06/Llopasfera13-Jordi-Verdura-1-taula-rodona.mp3|titles=Jordi Verdura “és un format que l’hem de perfeccionar”]

Els col.laboradors
19 han estat els espònsors que s’hi han implicat. Tots, d’una forma desinteressada, han volgut ser-hi. No per l’aparador que suposa un acte d’aquest tipus, sinó, pel fet de compartir els mateixos valors que mouen els llopasfèrics: donar-ho tot a canvi de res. Us presentem alguns exemples.

Institut Bisbe Sivilla
Els alumnes que estudien per direcció de cuina al centre, van preparar un aperitiu excel.lent. S’estaven examinant sota l’atenta mirada del seu mestre, en Guillermo Martínez[audio:http://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/06/Llopasfera13-Guillermo-Martinez.mp3|titles=Guillermo Martínez, mestre de l’IES Bisbe Sivilla]

Hotel Bernat II
Per segon any consecutiu, l’hotel cedeix una de les seves sales per a acollir l’acte. Aquest any, una de més capacitat, dotada de wi-fi i també de senyal 3G. El regenta, en Xavier Pedemonte[audio:http://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/06/Llopasfera-13-Xavier-Pedemonte.mp3|titles=Xavier Pedemonte, Hotel Bernat II]

Xarcuteria El Tall i Porcus
També han repetit. El seu pernil, amb un tall exquisit, el van servir a mode de degustació a la pausa de l’acte. El Tall és propietat d’en Xavier Manresa[audio:http://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/06/Llopasfera13-Xavier-Manresa.mp3|titles=Xavier Manresa, xarcuteria El Tall i Porcus]

 

Geladeria Capriccio Freddo
És un altre dels clàssics ja a la Llopasfera. Els seus gelats destaquen per la qualitat dels productes amb què estan el.laborats i per la infinitat de gustos, que només es troben a la seva botiga. El seu responsable és en Pau Zurano[audio:http://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/06/Llopasfera13-Pau-Zurano.mp3|titles=Pau Zurano, propietari de la gelateria Capriccio Freddo]

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.