Sinergies d’esquerres a Calella

Sebastià Tejada i Josep Maria Juhé van coincidir a l'acte de presentació de l'alcaldable per ICV. Foto: carlespascual.catLes esquerres a Calella mostren bon rotllo i ‘fair-play’. A l’acte de presentació de Sebastià Tejada com a cap de llista d’Iniciativa per Catalunya Verds, no hi van faltar l’alcaldable d’Entesa per Calella, Josep Barri i la d’Esquerra Republicana, Cristina Gómez. Tampoc, Josep Maria Juhé, que després de les municipals deixarà el PSC. Tejada, que manté una relació d’amistat amb ell, el va qualificar de “referent moral”. La campanya de cara a les municipals promet i no es descarten accions conjuntes entre les noves forces que busquen fer-se un lloc al consistori per primera vegada [Jan Catà, el número 1 de la llista per la CUP, ja ho va insinuar a infocalella: “evitarem la competència entre els partits petits, es faran evidents les sinèrgies”].

La conversa amb Joan Coscubiela
Joan CoscubielaTejada va fer de ‘periodista’ amb el diputat d’Iniciativa al Congrés a Madrid. Riatlles entre l’auditori quan l’alcaldable d’Iniciativa, dirigint-se a Cristina Gómez [ERC], diu que el format de l’acte “l’hem copiat d’Esquerra, però la Cristina és brillant i jo no.”

Tejada anava introduint temes en una conversa informal, però amb molt de suc en la defensa de les polítiques socials i en la crítica de les econòmiques. Coscubiela adverteix dels perills d’un model econòmic que basa la seva font d’ingressos en un únic sector: el turisme. I que sovint, segons el diputat al Congrés, ofereix “treball precari, estacional i mal pagat”. El repte per Calella passa per “mantenir el sector, però apostant per la diversificació”.

 

“Al Museu del Turisme, la gent només hi anirà els dies de pluja
L’aposta pel sector turístic s’ha vist reforçada des de Convergència i Unió amb la creació del Museu del Turisme, una inversió d’1.200.000 euros [l’aportació del consistori és d’uns 400.000 euros]. Criticat des de l’oposició per la inversió i perquè al projecte li falta encara dotar-lo de contingut.

 

La influència de la SERHS a Calella
Per Tejada, la feina de l’ajuntament passa per la promoció de “petites activitats creatives, que tinguin com a caracterítisca essencial la innovació”. La cohabitació amb gegants com la SERHS és possible, però sempre en igualtat de condicions. Des d’Iniciativa s’admet que “cal acabar amb la seva posició predominant en empreses on és jutge i part”.

ARTICLES RELACIONATS
Entesa, la CUP i Iniciativa mostren una altra manera de fer política a Calella

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.