Calella demana la cessió al municipi de la caserna de la Guàrdia Civil

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini ha dirigit per escrit al Ministeri de l’Interior una doble qüestió relacionada amb la caserna que la Guàrdia Civil té al costat del Rierany dels Frares.

1. Quines són les funcions estratègiques del quarter de la Guàrdia Civil a Calella?

2. S’ha plantejat el govern espanyol cedir el quarter al municipi per destinar-lo a finalitats socials?

Candini argumenta la seva demanda en dos eixos, que van lligats un amb l’altre: la racionalització de la despesa promoguda des de Madrid per part del PP i el fet de la duplicitat de competències. El febrer del 2012, el director de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernàndez de Mesa va pronosticar una reducció dràstica de les casernes: la seva ubicació quedaria delimitada per una distància de 40 quilòmetres útils, per província. Tot i aquest criteri, Montserrat Candini es fixa en la proximitat de la caserna de Blanes, a la Selva (província de Girona), per justificar la seva petició[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/06/Guardia-Civil-Montserrat-Candini-Blanes.mp3|titles=Montserrat Candini “amb Blanes pocs Km, seria un gest de racionalització”]

Al Maresme, les dues casernes que queden en actiu són les de Premià de Mar i Calella (separades per 37,2 quilòmetres). La resta, el Masnou, Mataró, Arenys de Mar, Canet i Pineda, han anat desapareixent progressivament des de l’any 2004. Algunes han estat enderrocades i altres han passat al municipi, prèvia compra de l’edifici. Amb el desplegament del cos dels Mossos d’Esquadra (tenen a tocar la Comissaria de Districte de Pineda de Mar), les funcions de la Guàrdia Civil s’han vist reduides a feines administratives, relacionades amb el registre d’armes i temes de fiscalia. La cessió, segons Candini, té un enfoc social per part seva tot i que es pugui interpretar que es vol la desaparició de la Guàrdia Civil a Catalunya[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/06/Guardia-Civil-Montserrat-Candini-interpretacions.mp3|titles=Montserrat Candini “no qüestiono la seva feina, seria un gest del ministeri”]

Si la concessió, per part del Ministeri de l’Interior, arriba, l’espai es destinaria a habitatge social, després d’un estudi de l’estat en què es troba l’edifici. En unes 3 setmanes, Candini espera una resposta per escrit a la seva petició.

Share
2 Responses to Calella demana la cessió al municipi de la caserna de la Guàrdia Civil
 1. manuel Respon

  Estoy deseando que desaparezcan más de una cara. Ahora son unos vividores que en su tiempo fueron unos grandes sinvergüenzas con mala leche, que sin escrúpulos me dejaron un mal recuerdo por no decir varios (me refiero a los mas veteranos del cuartel).

 2. Manuel Respon

  Pues yo solo deseo que continuen por cien años más. Para que se sigan viendo y soportando las mismas caras. Vividores, sinverguanzas y gente con mala leche, los cerca de 500 detenidos que estos agentes quitaban de las calles de Calella cada año. Solamente dejaban mal recuerdo a quien imcumplia la ley en alguno de sus terminos. Los mas veteranos de dicha Casa Cuartel, los que mas hicieron por que esto asi fuese.
  Deseo que se respete mi libertad de expresión, me doy por aludido y soy de estos ultimos, entre 1984 y 1992.
  VIVA LA GUARDIA CIVIL…!!!
  VIVA CATALUÑA…!!!
  VIVA ESPAÑA…!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.