Enquesta: CiU guanyaria les municipals a Calella i la CUP irrompria amb força

Un 74,1% dels enquestats considera que Convergència i Unió guanyaria les eleccions municipals del 24-M a Calella, segons l’enquesta elaborada per Jordi Verdura i difosa a través d’infocalella. La mostra és de 112 persones [cens electoral 12.528], 71 homes [edat mitjana 39 anys] i 41 dones [36 anys]. L’enquesta s’ha fet a través d’un formulari de 10 preguntes difós a través de les xarxes socials. Les respostes han estat recollides a través de correu electrònic i garantint en tot moment l’anonimat de les persones que hi han participat. Sense que es puguin extreure conclusions amb un valor absolut, perquè la mostra no és significativa, aquests resultats si que poden ser orientatius. Es pot deduir, per alguns dels valors, que els partits petits i d’esquerres han mobilitzat el seu electorat i que això ha influït en els resultats finals de l’enquesta.

Qui creu que guanyarà les eleccions municipals a Calella? Font: Jordi Verdura

Dades de l'enquesta elaborada per Jordi Verdura. Mostra: 112 persones.A molta distància de CiU se situaria Esquerra Republicana, amb el 15,2% i la CUP en tercer lloc, amb el 3,6%. La Candidatura d’Unitat Popular, que encapçala Jan Catà, irrompria amb força en el panorama municipal calellenc, bàsicament per la fuga del vot d’ERC. Seria la primera força més votada, pel que fa a la intenció de vot. Dels 41 suports que recolliria la CUP segons aquesta mostra, 15 provindrien de votants que el 2011 van apostar per Esquerra. La CUP també esgarraparia de Convergència i Unió, el PSC i Entesa per Calella, 4 de cadascun. Cal destacar també una altra dada, 9 de 12 de les persones d’aquesta enquesta que es van abstenir ara fa 4 anys, ara donarien el seu vot a la CUP. D’entre els 5 que van votar en blanc, 3 es decantarien també per la formació de Jan Catà.

Pugen els partits nous
La presència dels partits sense representació al consistori també es faria notar. A més de la CUP, que rebria el 36,6% dels suports, Entesa per Calella, la formació de Josep Barri, recolliria el 17% i Iniciativa també sumaria. Baixarien Convergència i Unió i Esquerra, tot i que la baixada més significativa seria la del PSC. El PP es mantindria.

El pacte més votat
Els pactes entre forces de centre-esquerra són els més triats, si és que les eleccions no permeten a cap força política governar en majoria. Un 68,75% inclou la CUP en els possibles pactes post-electorals. Esquerra hi va al darrera amb el 57,14%. De fet, el pacte entre la CUP i ERC o el que inclouria també a Entesa per Calella han estat les opcions més triades. A més distància se situa l’opció d’un pacte entre CiU i ERC o entre els convergents i Entesa. Un pacte que inclogui el PSC [6,25%] o el PP [3,57%] són les opcions menys factibles.

La valoració dels candidats
L’enquesta també posa nota als 8 alcaldables. La puntuació va de l’1 al 5, amb la qualificació de “molt malament” atribuida al número 1 i la de “molt bé”, al 5. Primer, la valoració de les 4 forces representades actualment al consistori. La nota mitjana de l’actual alcaldessa, Montserrat Candini, és de 3. La mateixa que obté Cristina Gómez, d’ERC. Pel que fa al candidat dels socialistes, Josep Torres, la valoració és de 2, mentre que la de l’encara regidor del Partit Popular, Josep Maria Pérez, és d’1.

Valoració de Montserrat Candini [CiU]. Font: Enquesta Municipals 2015 Jordi VerduraValoració de Cristina Gómez [ERC]. Font: Enquesta Municipals 2015 Jordi Verdura

Valoració de Josep Torres [PSC]. Font: Enquesta Municipals 2015 Jordi VerduraValoració de Josep Maria Pérez [PP]. Font: Enquesta Municipals 2015 Jordi Verdura

 

 

 

 

 

 

I tot seguit, els alcaldables de les 4 forces polítiques que volen entrar a l’ajuntament de Calella per primer cop. El més ben valorat, també en el global, és Jan Catà, amb un 4. Josep Barri, d’Entesa per Calella, i Sebastià Tejada, d’Iniciativa, obtenen un 3. Finalment, Toni Pous, el representant de Plataforma per Catalunya, té un 1.

Valoració de Jan Catà [CUP]. Font: Enquesta Municipals 2015 Jordi VerduraValoració de Josep Barri [Entesa per Calella]. Font: Enquesta Municipals 2015 Jordi Verdura

Valoració de Sebastià Tejada [ICV]. Font: Enquesta Municipals 2015 Jordi VerduraValoració de Toni Pous [PxC]. Font: Enquesta Municipals 2015 Jordi Verdura

Share
7 Responses to Enquesta: CiU guanyaria les municipals a Calella i la CUP irrompria amb força
 1. anònim Respon

  Com pot ser que feu una enquesta a només 112 persones i us atreviu a dir que és una mostra representativa?
  Quina vergonya d’article…

 2. Carles Pascual Respon

  Estimat “anònim”, entenc que no t’has llegit l’article que per a tu és tan vergonyós. Les frases amb què comencem l’article són…

  “Sense que es puguin extreure conclusions amb un valor absolut, perquè la mostra no és significativa…” I remarco el fet que deixem clar “la mostra no és significativa”… Només orientativa. Gràcies per llegir-me. Salut!

 3. Anonimus Respon

  és molt vergonyós, jo hi he votat dos cops, només canviant el mail…i diu molt d’un ‘periodista’ que s’atraveixi a publicar això…

 4. Lluís Respon

  Primer de tot, gràcies per la feina que has fet. Ara et voldria demanar que ens aclarissis un parell de qüestions. La primera és: Com s’accedia a l’enquesta? Vull dir si les persones enquestades formaven part d’una mostra tancada o bé era una enquesta oberta en què la gent es podia avisar i demanar a coneguts que també responguessin?

  La segona qüestió va referida a les conclusions. Dius que CiU guanyaria les eleccions, i ho fas a partir de la pregunta “Qui creu que guanyarà les eleccions?”. El meu dubte és per què no ho has fet a partir de la pregunta “A qui té pensat votar?”.

  Moltes gràcies.

  • Carles Pascual Respon

   Gràcies Lluís. Responc els teus dubtes. La mostra no era tancada, era oberta a tothom a través dels formularis de Google. L’únic condicionant és que havies de tenir un compte de GMail. La gent es podia avisar entre ells. De fet, en vam fer difusió a través de les xarxes socials.

   I pel que fa a les conclusions. No n’he arribat a cap Lluís. No faig cap mena d’interpretació. Únicament he traslladat els resultats de l’enquesta, visibles i reforçats amb les gràfiques que penjo. Gràfiques que, objectivament, diuen que la gent que ha fet l’enquesta dóna CiU guanyadora de les eleccions, amb un percentatge força elevat. I segona, com també queda recollit, que la CUP irromp amb força. Com que les dades no són significatives, com queda explicat en el primer paràgraf del text, no hi ha lloc per a les interpretacions. Únicament, el que he pretès, és traslladar uns resultats que desinteressadament hem treballat amb en Jordi Verdura. Ha estat una feina conjunta que, malgrat que la mostra és molt i molt petita, hem pensat que havia de tenir sortida. Però sense cap tipus d’interpretació, per part meva.

   • Lluís Respon

    Gràcies novament, ara per la resposta.

 5. Jordi Verdura Respon

  Anònim,

  “…. Sense que es puguin extreure conclusions amb un valor absolut, perquè la mostra no és significativa, aquests resultats si que poden ser orientatius…”.

  Si no t’agrada el nom enquesta posa-li procés participatiu, si no t’agrada la mostra és la que hi ha, si no t’agraden les conclusions, cuina les teves amb les dades obertes que hi ha. Però en cap cas és una “vergonya d’article”. La vergonya és el teu anonimat, l’any 2015.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.