Calella ofereix al capital rus, inversió en hotels i a l’àrea industrial

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini ha posat les bases per a futures inversions a la ciutat per part del capital rus. Candini, en representació de Calella, ha participat del Fòrum Catalunya-Rússia que s’ha fet a Moscou. Dos són els eixos dels seus contactes amb diferents agents econòmics russos. D’una banda, facilitar la inversió immobiliària i de l’altra, afavorir la que s’ubicaria en terrenys industrials. Aquesta és la primera part de l’entrevista que ha concedit a infocalella, que fa referència a la seva estada a Moscou. Aquest dimarts us n’oferirem la segona en què parla del model turístic de Calella i de com implementar el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, que Convergència i Unió inclou en el seu programa electoral.

Què pot generar de positiu el teu viatge a Moscou, com a alcaldessa de Calella?
En faig una valoració positiva, en el sentit que m’he reunit amb 19 interlocutors diferents. D’aquests, 17 són agents econòmics d’activitats ben diverses i 2, representants institucionals. Un era el vice-conseller d’afers de Joventut i Esport i l’altra era la directora de relacions institucionals de la Federació russa. A cadascun d’ells, els hi vaig donar un dossier i un CD de Calella. Però amb la majoria vàrem quedar que jo aniria ampliant la informació en funció de les seves peticions que van ser, per exemple: la possibilitat de fer hotels de 5 estrelles o de reconvertir hotels que estan tancats. També, 2 o 3 més d’aquests agents van mostrar interès en la zona industrial. Sobretot un grup, i no puc avançar gaire, va preguntar per la ubicació d’un centre logístic de distribució d’un producte que ells havien d’acabar de concretar.

Quin tipus d’inversor busqueu?
Aquell que pot aportar un segell i una singularitat. És a dir, si parlem d’hotel de 5 estrelles o algú que pot reconvertir un hotel abandonat en planta nova i modernitzada, doncs nosaltres entenem que això no és més del mateix.

L’Hotel Corona, que està tancat, seria el perfil d’edifici destinat als inversors?
Efectivament. És el que jo tenia al cap. Ara és abandonat, amb una imatge molt poc agradable i gens favorable de cara al turisme. Insisteixo, no obstant, que estem en una fase embrionària i ja veurem els pròxims mesos què surt.

Quins serien els terrenys de la zona industrial?
Els coneguts com a SUD 6-2. A la sortida de l’autopista, a mà dreta. Sí que vam quedar amb un d’aquests agents econòmics per a la primavera. Vindria una delegació a mirar-s’ho, però encara no hi ha una data concreta per a la trobada.

Escolta l’entrevista
[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2012/11/Entrevista-Candini-Forum-Catalunya-Russia.mp3|titles=Montserrat Candini, alcaldessa de Calella parla del Fòrum Catalunya-Rússia]

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.