Calella Segle XX: fotografia al servei de la memòria històrica

Xoc de trens a Calella (22 de setembre del 1968). Foto: Fons documental Josep Martí Gay

El calellenc Josep Martí Gay ha creat una pàgina al Facebook que, sota el nom de Calella Segle XX, vol recopilar les fotografies que han marcat la història de la nostra ciutat durant el segle passat. L’objectiu d’aquest recuperador amateur de la memòria històrica és un de sol: compartir el patrimoni fotogràfic personal a través de la xarxa. La iniciativa ha tingut una bona acceptació i en poc temps (la pàgina es va crear el 28 de setembre del 2012), són ja una bona quantitat les fotografies que s’hi han penjat. Gràcies a les aportacions desinteressades d’altres calellencs i calellenques i al seu fons familiar que, prèviament, ha digitalitzat. Si entreu a la pàgina, podreu observar fotografies d’època agrupades per temes. Hi trobareu pescadors, edificis, vehicles de transport i vistes de la ciutat que són un testimoni inqüestionable del pas del temps.

JOSEP MARTÍ GAY. Creador de “Calella Segle XX”

 

Les fotos del xoc de trens.[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2012/10/Josep-Marti-Calella-segle-XX-1.mp3|titles=Josep Marti Calella segle XX (el xoc de trens)]Una imatge pel record.

[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2012/10/Josep-Marti-Calella-segle-XX-2.mp3|titles=Josep Marti Calella segle XX (Una imatge pel record)]
Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.