Convergència Democràtica de Calella medita l’adhesió al manifest de la Marxa de Torxes

L’Executiva local de Convergència Democràtica a Calella decidirà aquesta setmana si subscriu el manifest unitari que es llegirà a la Marxa de Torxes del pròxim 10 de setembre i, per tant, s’adhereix a l’acte. CDC no hi està d’acord amb un dels paràgrafs i n’ha demanat la seva revisió. S’ha trobat, però, amb la negativa de l’Assemblea Nacional Catalana, l’ANC. Els seus membres han aprovat el text per unanimitat. El donen per definitiu i sense opció a ser modificat per segona vegada (ja van fer un canvi abans de ser consensuat a l’Assemblea).

El paràgraf que no es veu bé des de Convergència Democràtica diu el següent, “…una lluita que massa vegades hem vist com era aturada per polítiques i baralles partidistes que no ens han portat enlloc, i no han deixat a aquest poble, que s’escarrassa per fer sentir la seva veu, avançar cap a l’exercici dels seus drets nacionals”.

PERE PUIG. PRESIDENT EXECUTIVA LOCAL DE CDC A CALELLA

“La nostra posició s’entendrà, tan si diem sí com si diem no”

[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2012/08/Entrev-Pere-Puig.mp3|titles=Entrevista a Pere Puig]
Convergència Democràtica subscriurà el manifest de la Marxa de Torxes?
Estem en aquest camí. Nosaltres, l’estem acabant de valorar, però fins a la pròxima reunió de l’executiva no puc donar un sí taxatiu.

Pel que dius, podem interpretar que estem més aprop del sí que del no?
Penso que sí. La nostra idea va en la línia d’una acció unitària. Estem plenament d’acord en els conceptes de la llengua, l’espoli fiscal i l’estat propi.

Subscriviu plenament el que diu el manifest redactat per l’ANC?
L’únic paràgraf en què tenim una certa discrepància és on es parla de les picabaralles que han tingut els partits polítics i que han impedit que el poble de Catalunya hagi pogut expressar totes les seves vies cap a la independència. És l’únic en què hauríem de matisar coses, però la resta del manifest el podem acceptar.

Heu plantejat una proposta alternativa a aquest paràgraf?
Sí, s’ha plantejat una proposta alternativa però no ha estat acceptada perquè no es vol modificar en cap aspecte el contingut total del manifest.

Aquest fet pot condicionar la vostra resposta final?
Pot condicionar-la i en aquest moment és el que estem treballant, per posar l’Executiva en una mateixa línia.

L’Executiva està dividida?
No, dividida, no. El que passa és que cadascú té el seu punt de vista i els hem d’acabar de perfilar, però la línia d’actuació és unitària.

Si en quedeu al marge, es pot fer la lectura que esteu alineats amb el PSC i el PP, que no s’hi han adherit.
És evident. Aquesta podria ser una lectura si no l’arribem a subscriure. Però diria que si l’acceptem, la nostra posició quedarà perfectament clara. I si no ho fem, definirem el perquè i també s’entendrà.

ÀUDIO: Què és més important, la foto final amb CDC, o respectar l’escrit del manifest? (escolta’ls)

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.