Edifici Plaça Catalunya: Entrevista amb Jordi Sitjà

Les gestions personals del tinent d’alcaldia de Territori i Medi Ambient, Jordi Sitjà, amb els propietaris han permès desencallar momentàniament les desavinences familiars dels tres germans que van rebre en herència l’immoble. Sense el permís dels propietaris, no hauria estat possible l’entrada dels tècnics municipals, perquè es tracta d’una propietat privada.

JORDI SITJÀ. TINENT D’ALCALDIA DE TERRITORI I MEDI AMBIENT

“L’edifici no està en ruïna”

Finalment heu pogut entrar a l’edifici. Amb què us heu trobat?
Primer de tot, ho hem pogut fer per la via de l’acord amb la propietat. Ens hem trobat dues qüestions diferents. La que afecta a la seguretat de les persones per elements de la finca que podien caure al carrer. D’això ja s’ha fet una valoració per part dels tècnics i una actuació immediata per part de la propietat, que han desmuntat unes balustrades a nivell de cinquena planta i de segona per evitar riscos als vianants. I després hi ha la qüestió de la salubritat. Estem pendents de l’informe de la tècnica de sanitat, però que ens portarà a la necessitat que cal una neteja. S’han de treure els coloms i després cal un tancament perquè no es torni a produir aquesta situació.

Es preveu una actuació immediata per part de l’Ajuntament un cop es conegui l’informe sanitari?
L’Ajuntament farà el que li toca que és requerir a la propietat que esmeni la problemàtica en un termini d’immediatesa per la urgència del cas. Però som conscients que si la resposta s’alenteix hauríem de buscar altres alternatives. I tot i que no tinc perquè pensar que els propietaris no tenen interès en solucionar-ho, potser els ultrapassa una mica i l’Ajuntament s’hi ha de posar per trobar una solució. Si es dóna aquest cas, hauríem de valorar si entrem per execució subsidiària.

Es descarta que l’immoble estigui en ruïna?
A expenses d’estudis més profunds, l’estructura de l’edifici no està en ruïna física. S’ha hagut de fer aquesta actuació puntual i res més. És evident que en un edifici que està tancat i en desús, aquesta problemàtica de les balustrades es podria reproduir en una altra part de l’edifici. Per tant, tocarà tenir una atenció sobre punts puntuals de l’edifici.

ÀUDIO: Entrevista amb Jordi Sitjà, tinent d’alcaldia de Territori i Medi Ambient (escolta-la)

NOTÍCIA: Tècnics de l’Ajuntament entren a l’edifici de Plaça Catalunya (llegeix-la)

NOTÍCIA RELACIONADA: Coloms i rates ‘okupen’ un edifici a la Plaça Catalunya (llegeix-la)

 

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.