Els gegants de Sant Celoni a peu pel Montnegre, per banyar-se a Calella

Na Maria del Puig s'ha atrevit també amb la Marató de Barcelona d'aquest any. Foto: Colla de Geganters de Sant Celoni

Com Calella, Sant Celoni també ha estat Ciutat Gegantera. Va ser l’any 1989. Però aquesta no és la fita més important a la història de la Colla de Geganters del Vallès Oriental. Fruit d’una manera molt particular d’entendre el món genganter, han establert una simbiosi que s’acobla a la perfecció entre la natura i els seus gegants: en Martí i na Maria del Puig. Ella, la geganta, ha pujat al Puigmal, al Montseny i al Canigó. Ella és trempada i els geganters celonins, encara més. No és fàcil fer el cim amb un pes al damunt, que volta els 45 quilos.

Al Canigó, en Martí i na Maria, també s'hi han deixat veure

Amb Calella han adquirit un nou compromís: venir a peu a través del Montnegre. En total uns 26 quilòmetres, amb un desnivell d’uns 800 metres. Per això, sortiran dissabte dia 11 de maig a les cinc del matí. I calculen que arribaran a les 12 del migdia, a punt per fer una bona remullada a la platja, coincidint amb la Banyada gegantera que es farà a la Platja Gran (davant del pas a nivell). Es banyaran, els geganters i els gegants, perquè a la ‘passejada’ també s’hi ha apuntat en Martí, el gegant.

En Jordi Deumal, el cap de Colla, ens explica que havien pensat de fer-los un banyador, però que finalment han desistit per la feina que comporta[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/05/CG2013-Sant-Celoni-Jordi-Deumal-a-aigua.mp3|titles=Jordi Deumal “els gegants vindran sense faldilles”]

Fent el peregrinatge

Per portar-los millor, han dissenyat uns cavallets d’alumini que substitueixen els tradicionals de fusta i que faciliten l’entrada i la sortida del geganter en els relleus. A la geganta, també li va el córrer. Han completat dues voltes al Circuit de Catalunya. Han participat, a l’última Marató de Barcelona, a diferents edicions de la Cursa del Corte Inglés i també, a la Cursa contra la Fam. En aquesta última, la policia, no confiava gaire en les seves possibilitats per completar la prova[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/05/CG2013-Sant-Celoni-Jordi-Deumal-cursa-fam.mp3|titles=Jordi Deumal “la policia ens deia, aparten los muñecos”]

Entre les seves fites, també hi compten els 150 últims quilòmetres del Camí de Sant Jaume, a Galícia, en 6 dies. El van fer 12 geganters i els 2 gegants.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.