Estela……Final de trajecte!

La revista Estela deixarà de sortir a finals d’any. El Consell de redacció en ple s’ha reunit aquest dilluns i ha decidit posar punt final, per dos motius: la inviabilitat econòmica de la publicació i la renúncia a deixar de sortir en paper per adaptar-se a les noves formes de comunicació digital. A la trobada hi han estat presents, el director Mossèn Josep Puig, el cap de redacció, Joaquim Costa, i els altres membres de la redacció, Santiago Marrè, Marc Vergés, Xavier Casanovas, Jordi Amat i Jaume Busquets.

JOAQUIM COSTA. CAP DE REDACCIÓ DE L’ESTELA

“L’Estela seria una altra cosa, si sortís per Internet. La capçalera mor i s’enterra”

 

Malgrat el suport a la xarxa, decidiu no continuar 
Estem agraïts per la repercussió que ha tingut tot plegat, però veièm que malgrat això, el fet fonamental i que no canvia, és que la revista segueix sent inviable econòmicament tal com entenem el projecte. Les propostes que hi han arribat corresponen a un altre tipus de projecte que ja no és Estela. Que si tira endavant, nosaltres n’estarem satisfets pel nivell professional i d’organització demostrat.

I les mostres de suport no us han generat dubtes?
Quan la xarxa bullia, fa uns dies, sí que ens va sorprendre i va haver algún moment en què les coses podien canviar. Ara, interpretem que va ser una arrencada molt potent, però no n’hi ha prou. No queda garantida la seva viabilitat econòmica.

Era inviable trobar els recursos necessaris?
Molt difícil. Som escèptics realistes. No vèiem cap signe de canvi per trobar nous subscriptors i publicitat. La revista es fa en paper, amb les seves virtuts i els seus defectes, gràcies a la dedicació desinteressada. Un altre tipus de projecte s’escapa del nostre abast, pel temps que requereix. Som un mitjà, ni tant sols semi-professional.

Vosaltres us vèieu amb forces de continuar, independentment del tema econòmic?
És el final d’una etapa, que coincideix amb un canvi en el model de distribució dels continguts. No sortir en paper ho vam rebutjar des del principi. Per Internet, no seria el mateix. L’Estela seria una altra cosa.

La capçalera mor definitivament?
Mor i s’enterra. El Mossèn n’és l’últim responsable i no té intenció de cedir-la o donar-la. Igual que va desaparèixer ‘Capaspre’. El que vingui després serà una altra cosa.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.