Jan Catà: “L’alternativa que proposa la CUP a Calella no la pot oferir ningú.”

La proposta de codi ètic de la CUP per a la plataforma “Capgirem Calella”

Logo de la plataforma "Capgirem Calella". Foto: CUP CalellaEls membres de la Candidatura d’Unitat Popular de Calella han fixat els punts que haurien de servir de base per al debat de tothom que es vulgui sumar a la plataforma “Capgirem Calella“. Punts que haurien de desembocar en el futur programa electoral per concòrrer a les pròximes eleccions municipals del 2015. Són les seves línies vermelles.

1. Limitació dels mandats a un màxim de dues legislatures.
2. Limitació dels sous dels regidors i regidores: la retribució no pot ser superior a dues vegades i mitja el Salari Mínim Interprofessional.
3. No es permetrà la duplicitat de càrrecs.
4. Transparència financera. Els regidors hauran de fer pública la seva renda i la plataforma el pressupost de la seva campanya electoral.
5. Assumir les demandes dels moviments socials i enfortir el poder popular.
6. Ruptura amb l’estat espanyol. La candidatura ha de defensar la independència i la construcció dels Països Catalans.

Jan CATÀ, CUP Calella

La CUP es presentarà a les municipals?
Des de la CUP impulsem la plataforma “Capgirem Calella”, que té la intenció de presentar-se a les eleccions. Amb aquesta fórmula volem aplegar diferents sectors i espais de la ciutat, per tal de configurar una candidatura rupturista i assembleària. És necessària una nova forma de fer política.

Jan Catà, membre de la CUP, votant el 9-N. Foto: Tino Valduvieco.Què cal capgirar a Calella?
La transparència, per exemple. Ha de ser real. La política municipal ha de basar-se en la gestió de la voluntat de la ciutadania. Fins ara, es basa en la gestió de la voluntat del partit que li ha tocat manar. Cal un ajuntament més inclusiu i apropar la política a les persones.

I ara això no es fa…
A l’ajuntament li calen llum i taquígrafs. El ciutadà ha de tenir accés a més informació. Per exemple, els contractes que es signen amb empreses privades. O com es confeccionen segons quins concursos públics. O quina relació es té amb l’entramat público-privat que gestiona el Consorci Maresme-La Selva. Tenim diferents sospites i fins que no poguem accedir a aquesta informació…

Diferents sospites?
Hi ha situacions estranyes, de moviments fets pel consorci, que ja han estat denunciats pels sindicats de l’hospital. Ara ens falten les evidències que voldríem tenir. No puc acusar directament a ningú, cosa que m’agradaria fer amb els papers a la mà.

Qui representa el passat?
Els partits de la política convencional. Tenen una visió política del segle XX. Cal aprofundir en més transparència i fomentar la participació ciutadana. L’ajuntament hauria de ser més valent en aquests temes. Ens consta que no s’han fet esforços en materia d’habitatges socials. La regidoria de serveis socials està desbordada. Cada estiu arriben denúncies de pràctiques abusives amb els treballadors de l’hosteleria. S’està molt per la façana i els grans festejos. Per a aquetes coses, no falten diners. A l’hora de prioritzar es veu clarament qui governa.

Regeneració política. Foto: CUP CalellaEstàs assenyalant al govern de Convergència i Unió?
A tots i a ningú en concret. No anem en contra de ningú, sinó a favor de tothom. Tenim clars els objectius bàsics i després de conversar amb diferents col·lectius de la ciutat, la nostra alternativa no la pot oferir ningú més. Crearem una llista oberta, desacomplexada i sense sigles. Als cartells que hem penjat, no n’hi ha. Volem sumar i vertebrar des de la CUP una candidatura transversal.

Descartes, per tant, que la CUP es presenti a les municipals?
Donarem suport al projecte. El nom definitiu no el sabem. L’assemblea del “Capgirem Calella” serà sobirana. És un projecte viu.

I si l’assemblea demana que la CUP es presenti amb les seves sigles?
Si l’assemblea decideix que ens hem de presentar a les municipals com a CUP, ho farem.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.