La Sala Mozart té garantida la seva viabilitat, gràcies a la inversió pública

Façana de la Sala Mozart

El conveni de col.laboració entre l’Ajuntament de Calella i els propietaris de la Sala Mozart s’ha signat aquest divendres 13 de juliol del 2012: tindrà una durada de 12 anys, el temps estimat per recuperar la inversió pública en aquesta instal.lació privada. El consistori disposarà de la sala durant 50 dies l’any, en què tindrà prioritat en l’elecció. El conveni té el vist-i-plau de totes les forces polítiques del consistori, que l’11 de juny del 2012 van ser citats per tancar-lo. No obstant, en aquest període de temps han calgut diferents matisacions sobre l’esborrany inicial que han allargat la signatura del document definitiu.

Detalls del conveni

 1. Inversió pública per a la rehabilitació. 400.000 euros (coberts per una part de la quantitat anual que rep el municipi de la Diputació de Barcelona). L’assignació pressupostària s’imputarà al pressupost del 2013, quan s’iniciaran les obres.
 2. Fases de la rehabilitació. En són 3. La primera, s’estima que comenci el febrer-març del 2013 i que tingui una durada aproximada de 3 a 4 mesos (la Sala Mozart estarà tancada al públic).
 3. Obres a realitzar. Aquesta primera fase inclou l’adequació de l’escenari (serà més gran, cosa que afectarà les primeres files de butaques i reduirà l’aforament de la sala), dels vestidors, de la xarxa elèctrica, i l’adaptació a les mesures de seguretat exigides per la llei.
 4. La rehabilitació és necessària per tal de garantir la viabilitat de l’equipament. L’Ajuntament ha pactat amb la propietària la cessió de la instal.lació, fins a 50 vegades l’any.
 5. El conveni de col.laboració compromet les dues parts a desenvolupar una programació cultural i recreativa, estable i continuada, a l’abast de tota la població.

A banda del conveni, també s’ha firmat un segon document. És un protocol d’intencions en què es diu que, si es modifiqués el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, es tindria present la possible requalificació d’una part de l’immoble per a usos comercials (es parla de la part que actualment ocupa el bar). L’edifici està catalogat per a equipaments. El document està signat per Convergència i Unió, el Partit dels Socialistes i el Partit Popular. Esquerra Republicana encara no ho ha fet.

Share
5 Responses to La Sala Mozart té garantida la seva viabilitat, gràcies a la inversió pública
 1. Enric Respon

  Els mateixos que l’1 de febrer del 2010 van fer vaga contra la Llei del cinema en català, ara rebran 400.000€ d’ajuda. No volen la nostra llengua però sí els nostres diners.

 2. Jordi Verdura Respon

  Carles, si es parla de “els propietaris de la Sala Mozart” i de “… en aquesta instal.lació privada” es pot confirmar que és privat i amb el 100% d’un únic propietari, o bé hi ha la participació en algún % de l’Ajuntament?.

  Gràcies per avançat per la resposta.

  • Carles Pascual Respon

   Jordi, segons m’han confirmat des de l’Ajuntament, el consistori no hi té cap participació. La propietat de l’immoble és només de la família. Gràcies per l’interès.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.