L’Ajuntament de Calella regula l’ús de les cartelleres municipals

Carrer Església amb Indústria. L'Ajuntament posarà una nova cartellera municipal, atenent la reclamació dels ciutadans. Foto: carlespascual.cat

“Millor imatge, més ordre i garantir que la informació dels actes municipals arribi a la ciutadania”. Aquests són els tres propòsits que el consistori calellenc defensa per a la substitució d’algunes de les cartelleres municipals per unes vitrines de vidre tancades. No es canviaran totes, perquè segons ens explica Jordi Sitjà, el tinent d’Alcaldia de territori i medi ambient, també “s’ha de garantir el repartiment d’un altre tipus d’informació que no és la municipal”. Els agents cívics, que s’encarreguen de l’actualització dels esdevinements dels plafons informatius, són qui han alertat del mal ús que se’n fa. El problema principal és el de la superposició de cartells, generant d’aquesta manera una desinformació[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/02/Cartellera-municipal-Jordi-Sitja-1.mp3|titles=Jordi Sitjà “es generava sensació de brutícia i requeria d’una gestió permanent”]

Pg. Manuel Puigverd. La informació municipal conviu amb d'altres

Les cartelleres municipals obertes no desapareixeran dels carrers de Calella. Sí que seran substituïdes per les vitrines de vidre en alguns punts concrets: entrada al Passeig Manuel Puigverd, Plaça del Bunyol, carrer Jovara al costat de l’Escola Pia, Oficina de Turisme, la piscina municipal i s’instal.larà una de nova a la Plaça Catalunya. Pel que fa a la del carrer Església amb Indústria, l’Ajuntament ha reconsiderat la seva eliminació arran de la petició que se n’ha fet al portal ciutadà de elcalellòmetre.cat. L’Esther Ordòñez argumenta en la seva observació que si es treuen les cartelleres, “es perd la funció social que fan, ja que és un espai on es troba informació que no és només la municipal”[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/02/Cartellera-municipal-Jordi-Sitja-2.mp3|titles=Jordi Sitjà “dissortadament, se’n fa un mal us”]

En unes dues setmanes les noves vitrines de vidre estaran operatives. El preu de cadascuna d’elles s’estima en uns 200 euros.

Share
2 Responses to L’Ajuntament de Calella regula l’ús de les cartelleres municipals
 1. Carles Clemente Respon

  Trista notícia saber que la voluntat de l’ajuntament és la de substituir els plafons informatius. Com ja s’ha exposat, aquests plafons oberts permeten ‘ordenar’ la publicitat d’activitats que organitzen entitats de la nostra ciutat així com d’altres de la comarca en un espai concret. És veritat que en aquests plafons els rètols no estàn milimétricament posicionats, però la informació hi és i queda “enmarcada” dins el plafò, sense penjar-se a les façanes… Caldrà veure què passa a l’estiu quan es fan moltes més activitats…

  Voldria exposar una reflexió. Perque als ciutadans de Calella no els pot interessar una fira d’antiguitats de Mataró? Seguint aquesta lògica, la nostra “Fira de Calella i l’alt maresme” només ens ha d’interessar als Calellencs o bé ens interessa que vingui força gent de la comarca?
  Personalment a mi m’agrada estar informat de les activitats que es fan a la nostra ciutat i també a la nostra comarca, però sobretot vull poder decidir jo mateix què m’interessa i què no.

  D’altra banda vull fer constar que estic d’acord amb la instal.lació d’alguns d’aquests plafons tancats. Tal com diu el Sr. Jordi Sitjà potser un mitjà per l’Ajuntament, d’assegurar-se que poden difondre correctament la informació local. Però vull remarcar aquest ALGUNS, en cap cas es justifica la substitució de tots els plafons.

 2. Esther Respon

  Me n’alegro molt de saber que no es substuiran totes les cartelleres obertes, sinó unes quantes. Entenc la necessitat de disposar d’algun lloc on mostrar la informació municipal de forma controlada i sense el perill de ser ocultada per d’altres cartells de tot tipus, i el fet de col·locar unes quantes cartelleres tancades és una bona pensada, sempre i quan no subsitueixin tots els plafons oberts.

  És cert que m’ha desconcertat una mica la idea que l’anunci de Fira d’Antiguetats de Mataró pugui ser considerada com a “informació que no interessa als calellencs”; vull pensar que volia dir que el fet que aquests cartells ocultessin tota la resta era el problema, i no el fet que s’anuncii la Fira. Perquè justament un dels motius pels que vaig defensar les cartelleres obertes és que són el lloc on s’anuncien molts actes culturals, no tant sols els municipals, i entre aquests poden haver-hi actuacions musicals, sortides excursionistes, cursos de fotografia i, per què no, fires en poblacions veïnes!

  Agraeïxo molt l’interés mostrat des del Calellòmetre per la meva proposta, i a l’Ajuntament per la ràpida resposta.De fet, avui mateix s’ha pintat la paret que fins ara estava tapada pel plafó del carrer Esglèsia amb Indústria, i és d’esperar que ben aviat hi torni a haver un lloc de trobada per a tot tipus d’informació i aquells que la cerquem cada cop que sortim a passejar per aquesta nostra ciutat!

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.