L’Island Peak, el repte de la Lluna Martí

La Lluna Martí al Parc Dalmau de Calella, amb el foulard que s'endurà a l'Himalàia. Foto: carlespascual.catL’Island Peak (6.189 metres) és, com el seu nom indica, una illa que s’aixeca sobre un mar de gel al Parc Nacional de Sagarmatha, al Nepal. Al seu voltant, són visibles les glaceres d’ascens a dos dels grans de la serralada de l’Himàlaia: el Lothse i el Lothse Sar.

Una expedició de l’associació excursionista Montaltrek (Sant Vicenç de Montalt, Maresme), marxa aquest dimarts cap a l’Island Peak i no tornaran fins al 29 de novembre. L’aclimatació prèvia a l’altitud, l’aconseguiran fent un ‘trekking’ o llarga caminada per la zona, que inclou dues ascensions més: el Gokyo (5.337 metres) i el Kala Pattahr (5.580 metres). L’equip està integrat pels maresmencs Sisco Calopa, amb experiència ja a l’Annapurna, Lluís Cases i Lluna Martí, a més de Carme Solà, de Camprodón, i el sherpa Sange.

Per a la Lluna, pinedenca i cap de l’Agrupament escolta i guia Montpalau, serà la seva primera ascensió d’aquestes característiques Island Peack Lluna Marti 1 (imagina)


La Lluna és jove. Té 20 anys. I ens diu que aquests dies té una inquietud interior per saber què es trobarà al Nepal. Per ella és un “projecte de vida”, molt lligat als valors que cada cap de setmana transmet als escoltes al cau de l’Agrupament, a Pineda. “Compromís”, n’és un d’ells. Fa un any que en Sisco Calopa li va proposar la idea de pujar l’Island Peak i la Lluna es va passar tot l’estiu treballant, per pagar-se l’expedició. En Sisco és el president de l’Assocació Montaltrek. El va conèixer a la muntanya i no es cansa de repetir-li que l’ascensió és assequible per qui ja ha fet alta muntanya als Pirineus o als Alps francesos Island Peack Lluna Marti 4 (mental)

L'Island Peak, de 6.189 metres, al Nepal.L’ascensió demana també, a més d’un bon cap, tècnica de muntanya per pujar la pared de gel que és la porta al cim.

L’arribada a Katmandú està prevista per a aquest dimarts. L’endemà, i des d’allà, trasllat en avioneta fins a la població de Lukla (regió de Khumbu, a l’est del Nepal). Des d’allà, i durant 10 dies, faran una llarga caminada fins arribar als 4.000 metres d’altitud Island Peack Lluna Marti 2 (Kala Pattahr)

El menjar no és molt variat i ja estan avisats que s’atiparan d’arròs amb verduretes. L’acompanyaran amb molt de tè. Són les referènies culinàries que els ha donat en Sange, el sherpa que és peça clau en el projecte. Ell els ajudarà a “conèixer el país amb els peus” Island Peack Lluna Marti 3 (el sherpa)

Share
One Response to L’Island Peak, el repte de la Lluna Martí
  1. Jessica Respon

    Com l’admiro a la Lluna! Una gran amiga i companya de feina. Una gran persona, transparent, bonica per fora i per dintre, amant de tot ésser viu…!!

    Li desitjo el millor i no ho dubto que aconseguirà el seu repte i gaudirà de ben segur d’aquesta experiència!! :-)

    Lluna! Ens veiem aviat maca! Vull compartir molts més bonics i màgics moments amb tu! :-D

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.