Parlament 2012: Les valoracions des de Calella

Les quatre forces polítiques representades a l’Ajuntament de Calella valoren per al nostre portal, el resultat d’aquestes eleccions al Parlament de Catalunya. Comicis que han dissenyat un nou arc parlamentari i que obren un panorama polític que s’haurà de definir els pròxims dies: amb una governabilitat més difícil que a la passada legislatura, donada l’àmplia representació del vot.

MONTSERRAT CANDINI
CiU (3.287 vots, 39,18%)

 

Victòria amarga

A Calella, el resultat ha estat positiu. Representar un 39,2% dels vots vol dir, seguir mostrant una confiança important, tenint en compte que la segona força política ha quedat a 22 punts de diferència. Perdem una mica en percentatge, perquè hi ha major participació, però guanyem en 150 vots més. És evident que per CiU, en el conjunt de Catalunya, aquest resultat és el d’una victòria amarga, doncs no és el que esperàvem. Ha estat una campanya molt dura i bruta, on els arguments per part d’alguns han estat substituïts per la política de la por i “tancs de paper”. Això, juntament amb les retallades que malhauradament han estat obligades per les circumstàncies econòmiques heretades (malgrat que alguns dels responsables d’aquesta situació els hem vist darrera de la pancarta com si fos quelcom aliè a la seva responsabilitat), ha fet que el resultat no sigui òptim per poder governar amb tranquil.litat.

No obstant això, som una força política que té 2 vegades i mitja més confiança dels electors que la segona. 1.112.341 catalans i catalanes han votat per l’Estat Propi, que no es pot menystenir. D’altra banda, el Parlament té una majoria sobiranista que pot permetre a CIU+ERC, poder afrontar els principals reptes que té el nostre país. En aquest moment, cal més que mai, per la situació de crisi econòmica, pels reptes que tenim davant com el dret a decidir, la corresponsabilitat en la governança. En aquests moments difícils, i també excepcionals, cal anar junts. Sinó, serà molt complicat donar una resposta al dia a dia de les necessitats de la nostra població. Estar al costat del poble i de la seva gent, vol dir també donar solucions a les problemàtiques, també del dia a dia.

CRISTINA GÓMEZ
ERC (1.476 vots, 17,59%)

 

Empenyent cap a la República Catalana

Des d’ERC Calella valorem molt positivament els resultats obtinguts diumenge passat, tant a Calella com a nivell nacional. La composició del Parlament de Catalunya reflecteix, entre altres, un agument dels suports rebuts cap a les formacions sobiranistes i independentistes. I això és una bona notícia. Això significa que tenim ja el mandat democràtic per poder convocar el referèndum sobre la independència, unint esforços. Els objectius nacionals i socials són indestriables i, en aquest sentit, en la gestió del “mentrestant” és imprescindible que es produeixin canvis d’orientació de les polítiques econòmiques i socials. Això és el que defensa ERC. I això és el mandat que els representants d’ERC defensaran els propers dies, setmanes i mesos i traslladaran a la força guanyadora de les eleccions, que és CiU.

A Calella, la secció local està satisfeta per la implicació que han tingut els militants i simpatitzants en la campanya i la mobilització de l’entorn més proper. Això ens engresca a continuar amb la nostra tasca d’oposició a l’Ajuntament de Calella, una oposició constructiva vers el govern municipal.

MIQUEL CAMPOY
PP (983 vots, 11,71%)

 

Sense ambigüetats

Els resultats d’aquestes eleccions presenten al nostre entendre un element significatiu, i és que han crescut els partits que es presenten amb una proposta clara, i han baixat aquells que han mantingut un discurs confús i contrari a la seva pròpia tradició i a la imatge que els electors tenien formada d’ells. Han augmentat en vots i diputats, ERC, Ciutadans i el Partit Popular, cadascú amb el seu discurs, però que els electors tenien i reconeixien com a coherent amb la seva trajectòria històrica i amb els principis dels respectius partits. D’altra banda, han baixat CiU i PSC. CiU ha baixat per què ha mantingut unes posicions que no tenen res a veure amb la seva trajectòria moderada i pactista de les darreres dècades. Les actuals, els seus electors tradicionals, no les poden entendre.

A Calella, augmenten tant en vots com en percentatge ERC i el Partit Popular. CiU puja en 95 vots respecte a l’any 2010, però baixa el percentatge del 44,43% a un 39,18%. I el PSC, del 14,02% al 10,70%. El Partit Popular es manté com la tercera força política amb 983 vots.

JOAN TORRENT
PSC (898 vots, 10,70%)

 

Dolça derrota

Hem aturat el cop amb una pèrdua de 4 punts percentuals i 8 escons, un resultat millor que el millor dels sondejos electorals. Per tant, i amb tota la prudència, estic satisfet. Si miro el panorama polític resultant, penso que els socialistes de Catalunya hem resistit amb dignitat a l’onada extremista en l’eix nacional, que semblava que tothom havia de poscionar-se als extrems i els que ho fèiem pel camí del mig estàvem bojos. Estem en bones condicions per intentar tornar a representar a una gran majoria del nostre poble que ara comença a veure i viure la situació política d’una manera més serena. Seguirem ajudant el país a sortir de la crisi econòmica evitant més retallades i explicant que l’encaix de Catalunya a Espanya ha de passar per la voluntat de transformar l’Estat Autonòmic en un Estat Federal. Tot plegat, em sembla un resultat acceptable. Respecte al lideratge de Pere Navarro, crec que no serà qüestionat i jo, personalment, no ho faré. Ara, liderant el nou grup parlamentari socialista, podrà dur a terme la sensatesa que ha pretès en campanya i que per les primeres declaracions, sembla que així serà.

A Calella, la nostra davallada en percentatge ha sigut menor que al conjunt de Catalunya, -3,3%, el que ens ha fet passar a ser la quarta força política pel darrera del PP. Un cop més s’ha constatat que Calella és una ciutat nacionalista-independentista, per tant, el resultat no m’ha sorprés. En general, s’hi ha donat el mateix que a la resta del país.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.