Pipican Eucaliptus: Albert Torrent “havíem creat un problema social, el trasllat era l’única solució”

ALBERT TORRENT. 2N TINENT D’ALCALDIA DE SEGURETAT I SERVEIS DE CIUTAT

“Havíem creat un problema social, el trasllat era l’única solució”Perquè el trasllat?
Perquè s’havia generat un problema social a l’anterior ubicació. Hi havia un enfrontament de la gent que utilitzava aquest servei i dels propietaris de les cases que estan a prop, perquè la instal.lació generava unes molèsties i la relació cada vegada s’anava crispant més. Els usuaris dels gossos acusaven als veïns de posar vidres per fer mal als gossos, a dins la instal.lació, que es trencaven tanques. Als veïns se’ls ha untat amb caques de gos les portes i els panys de casa seva, se’ls ha tirat caca als balcons. Hi havia enfrontaments verbals i la cosa anava empitjorant i per això, l’única solució que hi havia i la més senzilla, era canviar la instal.lació de lloc. Ningú hi perd res, els veïns guanyen tranquil.litat i els usuaris de la instal.lació, també.

Per tant, us heu vist abocats a prendre la decisió, per molt impopular que sigui?
És que no hi havia una altra solució, perquè, no fer res ha comportat això. Aquestes molèsties hi són des què es va instal.lar el servei i han anat augmentant i empitjorant i s’havia de prendre una decisió. Crec que la que hem pres era l’única, perquè mantenir la instal.lació tal i com estava, hagués generat, segur, un problema greu.

Els usuaris del pipican diuen que s’ha escoltat a una minoria i s’ha deixat de banda la majoria.
No és una qüestió de majories o minories, sinó que canviar la instal.lació era una mal relativament menor i l’altra solució no existia. Era mantenir els enfrontaments i els problemes. Som perfectament conscients que hem generat una problemàtica a una gent que s’ha de desplaçar més lluny, gent que no ho troba tan segur… Hi falten les papereres, que posarem la setmana que ve, també uns bancs a l’ombra perquè els propietaris puguin seure, tenim una font a prop per si han de donar de veure els animals. Estem buscant un model que es pugui instal.lar dintre.

Ells es queixen que no se’ls ha tingut en compte.
Jo crec que se’ls va rebre, se’ls va atendre, se’ls va explicar els problemes i crec que hi va haver gent, de la que va venir a l’Ajuntament, que ho va entendre. Igual que nosaltres entenem que creem un greuge per la distància, però hem intentat fer el que era millor per al poble, com totes les decisions que prenem.

Era impossible seure les dues parts i negociar una solució?
Jo crec que sí, perquè no hi havia solució. Quan tens una activitat que et molesta davant, la solució és que l’activitat deixi de molestar. I és una cosa que no pots controlar, perquè no té només un usuari. En té, les 24 hores del dia. La policia ha fet actuacions a les quatre de la matinada perquè hi havia gent jove que portava gossos i en muntava baralles. Vull dir, la gent que l’utilitza sap el control que en poden fer mentre ells hi són. Quan marxen, la instal.lació continua oberta i hi ha gent que n’ha fet mal ús.

I aquesta nova àrea tindrà tant d’èxit com la dels eucaliptus?
Creiem que és una zona agradable i anuncio que en farem més. Estem discutint si les noves ubicacions són les més idònies, per fer-ne dues o tres més.

En quines ubicacions esteu pensant?
A on segur que n’hem de fer una i molt gran, és al Parc Dalmau. I allà es mereix tenir una àrea d’esbarjo per a gossos, gran! De 500 o 600 metres, fins i tot amb bancs dins i instal.lacions per a què els gossos puguin córrrer i gaudir el que vulguin. I altres, que seran en llocs més cèntrics. Estem buscant ubicacions.

Àudio: Entrevista a Albert Torrent (escolta-la)

Àudio: Opinions diverses dels usuaris del pipican (escolta-les)

Notícia: El trasllat del pipican dels Eucaliptus (llegeix-la)

Share
2 Responses to Pipican Eucaliptus: Albert Torrent “havíem creat un problema social, el trasllat era l’única solució”
 1. Fran Pinto Respon

  No és una qüestió de majories o minories, sinó que canviar la instal.lació era una mal relativament menor i l’altra solució no existia.

  ¡BAM! Claro que sí, a tope con la democracia. Quizá, si se hubiesen sentado ambas partes y el señor Albert Torrent, se habría llegado a una solución menos partidista. Llámenme presuntuoso pero a veces, aunque parezca imposible, la gente de a pie tiene ideas que al señor Torrent en su conocimiento absoluto e irrefutable de todas y cada una de las alternativas plausibles, puede no habérsele ocurrido.

  Lo de “hablando se entiende la gente”, además de un programa de televisión malísimo, creía que era una conclusión a la que todos habíamos llegado. O como mínimo quienes se meten en política, pero veo que no.
  Veamos si las próximas e hipotéticas instalaciones que supuestamente van a hacer son accesibles o nos tenemos que ir a Can Carreres y llevarnos una linterna y un kit de primeros auxilios.

 2. Margarida Llopart Respon

  Escrit pel Sr. ALBERT TORRENT. 2N TINENT D’ALCALDIA DE SEGURETAT I SERVEIS DE CIUTAT: (Encara que tinc els meus dubtes que es digni llegir aquest escrit).

  Vostè pot dir que han escoltat a tothom, però no es veritat, la mesura la van prendre i prou. No és pas veritat que aquesta era la única solució.

  Era tant fàcil com aprovar una ordenança on es limités l’horari d’us del tancat per gossos, (al igual que es fa amb activitats molestes, com els bars musicals per exemple, que no els tanquen encara que siguin insuportables, Déu me’n guardí, però se’ls limita teòricament l’horari) amb sancions als qui infringissin l’horari establert.

  Li asseguro que el nou tancat és lluny, (esperem que a l’hivern quan sigui solitari, no tinguem cap ensurt de seguretat, que si el tenim responsabilitzaré directament a l’Ajuntament), molt petit (aproximadament una quarta part de l’antic), com ja s’ha dit sense aigua, ni llums, ni papereres, ni bancs, ni ombra, ple de pedres i descuidat. No s’han dignat ni posar tanques a les portes (és igual que els gossos s’escapin, millor deuen pensar, així si els atropellen hi haurà una molèstia menys). A l’hivern serà horrorós el fred que hi farà . Perquè continuar… ?

  Molts ciutadans, més dels que vostè es pensa, ens hem sentit humiliats i desatesos pel nostre Ajuntament. S’han equivocat i no han mesurat les conseqüències. Però tot arriba, i els que també ens vàrem equivocar fa uns mesos ja rectificarem en el futur.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.