Pura sang anglesos galopant a Calella

Els dos pura sang anglesos van canviar l'hipòdrom de la Sènia per la Platja Gran de Calella. Foto: carlespascual.catEn Santi Vidal ha vist cavalls a casa seva, des de ben petit. El seu pare ja corria a ‘La Clotada’, el primer dels carrers en què van començar les curses de cavalls a la població. La tradició es trasllada de generació en generació a la població de La Sénia, al Montsià. Ara en Santi té una hípica, on els seus pura sang anglesos hi viuen tot l’any.

En Santi, amb el seu pura sang anglès, 'Mijas', després de l'exhibició. Foto: carlespascual.catLa vida competitiva d’aquests preuats animals és d’uns 6 anys. Quan s’acaba, són muntats prèvia feina de tranquil.lització i adaptació a la seva nova vida, que ja no passa pels hipòdroms. Durant la Fira de Calella, dedicada aquest any a les Terres de l’Ebre, la Platja Gran s’ha convertit en una pista improvisada en què cavalls i genets han fet gala de la seva plàstica, elegància i destresa. En Santi ens apropa a aquesta raça Santi Vidal (cavalls La Sènia)

Els pura sang anglesos són una raça de cavalls desenvolupada al segle XVIII a Anglaterra, i fruit del creuament d’eugues angleses i sementals àrabs.

 

 

Els pura sang anglesos per la platja de Calella, durant la Fira 2013. Foto: carlespascual.cat

Per Sant Bertomeu, a finals d’agost, les curses de cavalls són el principal pol d’atracció de les festes locals. Durant 3 dies, l’hipòdrom del Pla del Roquillo s’omple per veure els cavalls i els genets. Molts de fora, que valoren aquesta cita del calendari. Els premis econòmics són importants. Els vilatans i els foranis aposten pels genets i els cavalls guanyadors.

A més dels cavalls, també s’hi fan curses d’ases. Aquest any, amb representació de 18 colles locals. Els primers anys, els animals es llogaven perquè ja no n’hi havia a les cases de pagès. Ara, s’ha fet tan popular, que a La Sénia se’n crien.

Pilar Ballester, alcaldessa de La SèniaLa festa ha estat declarada ja d’Interès comarcal i com recorda l’alcaldessa, Pilar Ballester, es vol anar més enllà per mantenir una tradició centenària Pilar Ballester (la tradicio)

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.