Alerta pel futur de la SEM de Calella

La SEM és com un hospital mòbil, amb els mateixos mitjans que un box d'urgències. Foto: SEM CalellaFa més de dos anys, els treballadors de la Unitat del Sistema d’Emergències Mèdiques de Calella van manifestar-se per la temença que el servei podia desaparèixer a causa de les retallades. Els cants de sirena tornen i, segons s’explica, pel mateix motiu. L’assignació pressupostària per a la zona de Girona, de qui depen la unitat, obligaria a un replantejament del servei que passaria per prescindir de la figura del metge. La SEM la integren un metge, una infermera i un tècnic de transport sanitari que els dóna suport assistencial.

Sense el metge, la unitat deixa de ser considerada com de suport vital avançat (SVA) i passa a ser una unitat de suport vital intermig (SVI). En casos d’urgència extrema, la infermera o l’infermer segueixen un protocol d’actuació, tot i que pel diagnòstic cal la presència d’un metge que, en aquest cas, s’hauria de desplaçar des del seu lloc de destinació.

El llum d’alarma s’ha encés novament després d’una reunió entre membres del SEM i el director territorial del Servei d’Emergències Mèdiques a Girona, Jaume Heredia. Ell mateix ha declinat fer declaracions personals a infocalella, fins que no s’avanci. Qui sí ha donat detalls de la trobada és Àngels Balliu, una de les infermeres de la base assistencial de Calella Angels Balliu (conversa)

Àngels Balliu, infermera base assistencial CalellaEl neguit dels treballadors arriba quan s’espera que el CatSalut publiqui el nou concurs de transport sanitari, de 4 anys prorrogables a dos més. Tot i així, l’últim, que es va iniciar el 2006, ha tingut una durada excepcional de 8 anys. Fonts del SEM consultades per aquest portal confirmen que les bases del concurs garantiran la cobertura sanitària assistencial, el nombre de vehicles i també el dels professionals. Qualificant-lo de “continuista”.

Segons Àngels Balliu, la desaparició de la figura del metge serà un fet. Calella seria la primera població on s’aplicarà com a prova pilot Angels Balliu (Parlament)

Balliu confirma que l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini ja va mediar fa dos anys per aturar l’actuació. Ara buscaran la complicitat dels alcaldes més pròxims per no perdre un servei que cobreix el territori des d’Arenys de Mar fins a Blanes, així com les poblacions de l’interior d’aquesta zona. Confirmen que ara volen dialogar novament amb Candini Angels Balliu (Ajuntaments)

Actualment, la SEM de Calella la integren 6 metges. Segons les seves dades, cobreixen entre 2.000 i 2.500 serveis anuals.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.