Trobar feina a Facebook en 3 dies

En Miguel Àngel ha tornat a inserir-se en el món laboral gràcies a la iniciativa de Gabriel Belvedere. Foto: carlespascual.catEls seus membres no aspiren a connectar el món, sinó a connectar-se entre ells. Com diu molt gràficament en Miguel Àngel,Facebook, per penjar la meva vida, no el vull”. A la xarxa social, hi ha trobat feina. L’1 de febrer se li van acabar els dos anys d’atur, corresponents a la seva dedicació laboral de més de 12 treballant en una empresa de neteja a Calella. Va trobar, gairebé per casualitat, un grup que ofereix eines d’ajuda per fomentar la participació i la comunicació. Sempre amb una finalitat clara, utilitzar la plataforma per ofertar treball a prop de casa. El grup té un radi d’actuació que engloba les poblacions de l’Alt Maresme, de Sant Pol, Calella, Pineda, Santa Susanna i Malgrat.

Infocalella ha estat testimoni de la desvirtualització del moderador del grup, Gabriel Belvedere i el Miguel Àngel, que, en 3 dies ha passat d’estar-se a casa a ser el coordinador de la neteja al Golf de Caldes de Malavella Feina Facebook (conversa)

El grup és molt actiu. Són els mateixos usuaris els que, si coneixen una oferta de treball, la pengen. S’estableixen converses interessants, es fomenten debats i, sovintegen comentaris de l’estil “tinc un somriure d’orella a orella, aquesta tarda tinc una entrevista de feina”. La solidaritat és un dels valors que destil.la el grup. La confiança també. Dues qualitats molt ben valorades per la Mercè Ferran, gerent a l’empresa HTL Outsourcing, que és qui ha donat feina al Miguel Àngel Feina a Facebook (Merce)

Desvirtualització del grup. En Gabriel Belvedere ha fet d'intermediari entre en Miguel Àngel i la Mercè. Foto: carlespascual.catEl grup s’ha convertit en una bossa de treball virtual que ofereix, immediatesa i personalització, sense passar per cap intermediari. La Mercè afirma que no són dels que estudien els perfils dels aspirants al lloc de feina, a través dels seus comentaris a la xarxa social. Actualment són ja gairebé 800, els membres que integren el grup. En Gabriel, a banda de publicar ofertes, també fomenta debats. Preguntant, per exemple, el significat que té l’ofici de comercial Feina Facebook (Gabriel finalitat)

En Miguel Àngel té la sort que la hipoteca la té ja pagada. Afirma que, no s’esperava trobar feina en tant poc temps, i que, gairebé no ha tingut temps per saber com funciona el grup. Tot i així, admet que, des del primer moment va tenir la confiança que les coses li anirien bé Feina Facebook (un tret)

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.