Artur Mas vol una resposta unitària del Parlament si Rajoy rebutja la consulta

Artur Mas, acompanyat de Montserrat Candini, a la seva arribada a l'Ajuntament de Calella. Foto: carlespascual.catDiu Artur Mas que “la política ha d’estar a l’alçada del poble”. Per això, i si la resposta del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, nega la possibilitat de la consulta, Mas demana que hi hagi un pronunciament unitari de totes les forces polítiques representades al Parlament de Catalunya. Resposta que li agradaria, arribés en el pròxim debat de política general que es farà al Parlament, els pròxims 24, 25 i 26 de setembre Inauguracio EOI Artur Mas (resposta unitaria)

Montserrat Candini assegura que ha vist Mas molt enfortit. Agafant el fil de la resposta unitària de la classe política, ha volgut comparar el moment actual de transició nacional, amb el que es va viure durant la transició democràtica. Candini reconeix a infocalella, que li hauria agradat que el desgast, per la situació de crisi que es viu, no se l’endugués únicament el president de la Generalitat Inauguracio EOI (transicio democratica)

 

La carta de la Maria i la carta de Rajoy
El president Mas ha inaugurat a Calella la nova Escola Oficial d’Idiomes de l’Alt Maresme. Un equipament que ha qualificat “de llarg recorregut” i de “bona infraestructura”. No s’ha estat de recordar que el centre serà, juntament amb els de Barcelona, Tarragona i Girona, el quart que impartirà l’ensenyança del rus a tot Catalunya. Dirigint-se a les generacions més joves presents a l’acte, els ha recordat que “un país petit i cada vegada més obert al món, necessita parlar idiomes”.

A l’acte, fet a les noves instal.lacions situades a la Fàbrica Llobet-Guri, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, li ha fet entrega d’una carta d’una ciutadana. Un escrit en castellà, en què la Maria -una persona gran-, li demana que “no abaixi la guàrdia” Inauguracio EOI Artur Mas (carta Rajoy)

Artur Mas talla la cinta a la inauguració de l'Escola Oficial de l'Alt Maresme a Calella. Foto: carlespascual.catCandini: “en Miquel Campoy (PP de Calella) fa nacionalisme espanyol
La inauguració de l’EOI ha comptat amb la presència de la gran majoria d’alcaldes del Maresme i també dels regidors del consistori calellenc, Convergència i Unió, Esquerra Republicana i el Partit Socialista. Han faltat els dos representants del Partit Popular, Miquel Campoy i Josep Maria Pérez Basart. Diu que “dels dos, un n’estava excusat, però l’altre no”. Candini ha aprofitat el nostre portal per contestar Campoy, que aquesta setmana ha criticat a través del seu mur del facebook el fet que aparegués una estelada en l’acte inaugural de les Jornades Folklòriques Internacionals de Calella. També per recriminar l’absència a l’acte d’aquest dissabte Inauguracio EOI (estelada PP)

Manifestants reclamant a les portes de la Fàbrica Llobet Guri una educació i una sanitat públiques i de qualitat. Foto: Joaquim MallorquíCoincidint amb l’acte, més d’un centenar de persones s’han manifestat per Calella reclamant una educació i una sanitat públiques i de qualitat. La concentració, que ha tingut una aturada a les portes de l’Ajuntament, l’han acabada a la Fàbrica Llobet-Guri, esperant la sortida d’Artur Mas, i davant d’un ampli dispositiu de seguretat que ha acompanyat la visita del president de la Generalitat.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.