Pallassos d’hospital, somriures solidaris

En Pepus i la Clara, de Salut i Clowns, recreen a James Bond al Far de Calella. Foto: carlespascual.catLa teràpia del riure no necessita recepta mèdica, però té els seus metges. Se’ls coneix com a ‘pallassos d’hospital‘.

A Calella, fa més d’un any que regalen somriures als pacients. El conveni entre l’Hospital Sant Jaume i la seva ONG, ‘Salut i Clowns‘, no inclou cap remuneració a canvi del seu voluntariat de dues hores setmanals. Diuen que el retorn que reben dels malalts, nens i també adults, paga amb escreix la seva dedicació.

Carol Pretel, fotògrafaLa fotògrafa professional calellenca, Carol Pretel ha decidit col.laborar amb ells i amb una altra ONG, Papallassos, que fan la seva feina a la Vall d’Hebron. Els cedirà la recaptació d’un calendari benèfic, en què més de 15 pallassos han estat convocats en diferents llocs del Maresme, des de Palafolls fins a Arenys de Mar Pallassos d’hospital Carol (ideea calendari)

Un dels escenaris triats, el Far de Calella. Allà, s’han fet fotografies i també rodat algunes de les escenes que han servit per al següent vídeo promocional. Infocalella us el presenta.

Un escenari, una pel.lícula
A cadascun dels escenaris, els pallassos han recreat l’escena de clàssics del cinema que donaran vida a les pàgines del calendari. Així, no falten referències a Matrix, Superman, James Bond, el Padrí, Titànic, Harry Potter o els Pirates del Carib. El calendari es podrà adquirir a través dels establiments que decideixin sumar-se a la iniciativa i també per internet. El seu llançament es farà a finals de setembre al preu de 5 euros. Durant 10 dies s’acceptaran donacions de 50 euros a canvi d’una presència visual del col.laborador al calendari (número de compte 0182-1615-21-0201684662).

La Clara i en Pepus. Pallassos d'hospital. Foto: carlespascual.catTrencant rutines
Aquesta és la segona temporada que la inciativa dels ‘pallassos d’hospital’ es fa a Calella. El conveni amb la direcció del centre es renova any a any. Cada dimecres al matí, en Pepus i la Clara, fan més amena l’estada dels pacients al centre. Bàsicament, els de la planta de pediatria i els de la sòcio-sanitària. Els privilegiats que reben la visita del pallasso/metge Pallassos hospital Clara Pepus

Puntualment, les necessitats del centre, han requerit d’una visita dels pallassos a plantes, com les de quimio. Reconeixen que els falta gent per ampliar la seva dedicació altruista, que es redueix a dues hores setmanals. En gairebé dos anys, en Pepus i la Clara han compartit amb els malalts, vivències que els han marcat Pallassos hospital Pepus Clara (anecdota)

Share
5 Responses to Pallassos d’hospital, somriures solidaris
 1. Isa Respon

  Em sembla una tasca maravellosa, m’ha emocionat veure q hi ha persones q treballen x arrancar un somriure. La fotógrafa wapissima! ;))

 2. Francesc Respon

  Gràcies Carles per afegir-te a la causa i col.laborar activament. Els pallassos t’estem moooooolt agraïts.

 3. Rosa Ramos Respon

  Jo sóc una de tantes malaltes a les quals han fet riure…..sempre els recolzaré en tot. Feu una feina magnífica ….

 4. Clara Casado Respon

  Carles, moltes gracies per el teu article i la teva dedicació, esta genial!!!

 5. Núria Peretò Respon

  Gràcies , gent com vosaltres ens ajuda a continuar lluitant !!!! Salut i Clowns !!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.