Bandes rugoses: Entrevista amb Albert Torrent

ALBERT TORRENT. TINENT D’ALCALDIA DE SEGURETAT I SERVEIS DE CIUTAT

“La concessionària ha tirat per la via barata, demanaré a l’alcaldessa que faci pressió”

Des de l’Ajuntament, quina informació se’n té?
Crec que és la mateixa. Un cop feta la queixa a ACESA, ens van dirigir a Carreteres dient-nos que la titularitat era de la Generalitat. Allà ens van respondre que les bandes rugoses s’havien posat per disminuir l’alta sinistralitat. Però, que si les molèsties persistien, estudiarien el problema i nosaltres ja no n’hem sabut res més.

L’última referència que se’n té és de l’octubre del 2011. Fins a dia d’avui, la única acció feta per la concessionària és provar amb la pantalla vegetal?
Jo no tinc constància ni d’això. La resposta que nosaltres vam tenir és que les bandes funcionaven, que no tenien cap intenció de treure-les i que, en principi, estudiarien altres possibilitats. El tema de la pantalla vegetal, crec que ve derivat de les glaçades d’aquest hivern. Abans hi havia un verd frondós i ara, segur que s’ha agreujat més el problema. Nosaltres els vam demanar una solució i han tirat per la via barata. En comptes d’una replantació, han practicat una esporga.

Els veïns es queixen que en l’escrit que els adreceu, se’ls hi deixa un telèfon de la persona que porta el tema. Com dient, nosaltres ja hem fet el que hem pogut. Ara us hi enteneu vosaltres.
L’Ajuntament no es desentén mai dels ciutadans. Si el problema perdura i no ens donen més explicacions, exigirem una solució.

L’Ajuntament no deixarà mai els veïns, per tant.
No. Sempre som l’administració més pròxima. Qui rep més ràpidament les queixes dels veïns. Som els que ens és més fàcil comprovar diàriament problemes com aquest. Estarem al costat d’ells, al 100%, fins que hi hagi una solució real del problema.

Una solució que passa per on?
La solució passa per treure les bandes rugoses. Suposo que la situació econòmica actual marcarà la decisió final de substitució que prengui la Generalitat. No sé si passa, per construir la rotonda que donaria entrada al polígon i si és molt cara, potser un semàfor o un sistema de radars. Però una solució s’ha de trobar.

Per tant, es pressionarà novament des de l’Ajuntament, tenint en compte que tan els veïns com des de la teva regidoria no es veu que la pantalla vegetal sigui la solució?
No és que jo no ho qualifico ni de solució. I no cal ni que esperem a que ens arribi la resposta de la concessionària, sinó que demanaré a l’alcaldessa que faci pressió allà on calgui perquè ho resolguin com més aviat millor.

ÀUDIO DE L’ENTREVISTA[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2012/07/Entrev-Albert-Torrent-bandes-rugoses.mp3|titles=Entrevista a Albert Torrent (bandes rugoses)]

ÀUDIO: L’opinió dels veïns sobre la “pantalla vegetal” que vol la concessionària (escolta’ls)

NOTÍCIA: Segona mobilització veïnal reclamant una solució a les bandes rugoses. Posició de la concessionària C32-Nord (llegeix-la)

Share
One Response to Bandes rugoses: Entrevista amb Albert Torrent
  1. marta Respon

    El soroll ja era important abans que posessin les bandes rugoses, pel fet que els cotxes van a una velocitat excessiva (passen tots a 80). Doncs evidentment un cop després d’instal-larse aquestes bandes, el soroll ha anat a més i aixó fa que no puguis tenir gaire estona les finestres obertes. Les bandes es van posar abans que aquesta “pantalla vegetal” es cremes pel fred o sigui que no cal que ho comprovin perque el soroll no es podrà reduïr mai així i aquesta no seria mai una bona solució. Si aixó de les bandes es va fer per reduïr la sinistralitat, doncs no s’hi acosta gaire perque el límit de velocitat marcada, els conductors no la respecten mai, ni al tram que marca 80 ni al de 60. Crec que per reduïr la sinistralitat seria millor fer baixar la velocitat més seriosament, amb ràdar, semàfor o rotonda i aixó a la vegada reduiria el soroll.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.