James Manresa marxa ‘nedant’ cap a la Independència

En James Manresa, un calellenc enamorat del mar, ha decidit sumar-se des de l’aigua a la Marxa cap a la Independència d’aquest dissabte. Cobrirà la distància entre Canet de Mar i Calella nedant. Acompanyat d’una piragua amb dos tripulants, cedida pel Club Esportiu Vela Calella, que li donarà suport logístic en tot moment. I que, alhora, permetrà també als organitzadors, l’Assemblea Nacional Catalana, ubicar-lo en tot moment. Farà la sortida des del Passeig de Mar de Canet, a l’alçada de l’estàtua de Neptú (el mateix punt des d’on sortirà la marxa a peu) i arribarà a la piscina municipal de Calella.

Amb aquest banyador, el casquet i les ulleres, en James cobrirà la distància. Foto: carlespascual.cat

Un repte personal, amb un doble vessant: cobrir la distància i fer un gest pel país.
Sí, quan m’ho van dir, jo que sempre penso en l’aigua, vaig proposar si la podria fer nedant. Em van dir que sí i m’he engrescat molt en el projecte. Jo nedo habitualment amb un casquet i un banyador amb l’estelada i la veritat és que em faria molta il.lusió poder completar la distància. Serà una manera de nedar amb un al.licient extra.

Quines condicions de la mar esperes, quina distància hauràs de cobrir?
Calculo que entre uns 7 i uns 8 quilòmetres. Pel que fa a l’estat de la mar, fins que no arribi el dia, no ho sabré. Però tinc l’esperança que per l’hora en què es neda, si ha de bufar algun vent serà el garbí. Em vindria més de popa, per l’esquena, i m’ajudaria. I, habitualment, el corrent que trobem aquí, tot i que feble, el 90 per cent dels dies va en direcció de Canet a Calella. Per tant, podríem dir que tan el vent com el corrent ens porten cap a la Independència.

Et podrem veure des de terra?
Ara estic treballant en el disseny i la construcció d’una boia amb una estelada que pretenc posar en un petit pal d’un metre d’alçada o així, perquè la gent que fa la marxa a peu em pugui veure. Es tracta d’un acte reivindicatiu i la gràcia és que se’m vegi.

La boia amb què es podrà seguir en James

Tu acostumes a nedar amb un GPS al casquet. Ens reserves alguna sorpresa?
Fa temps vaig descobrir una faceta estranya. Tots els GPS que es fan servir en diferents esports tenen la particularitat que deixen el teu recorregut dibuixat i després el pots veure imprès sobre el google earth. Un dia vaig descobrir que si nedava fent esses, sortien esses i si feia lletres, lletres. I sí, tinc una petita sorpresa preparada.

Què és?
Penso fer una estelada, segurament davant de Sant Pol en l’aturada davant del Parc del Litoral. Si la gent em veu, l’únic que veurà és un paio fent revolts i nedant sense rumb aparent. Ara bé, un cop descarregat a través del google earth, tothom podrà veure el dibuix acabat.

ÀUDIO DE L’ENTREVISTA
[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2012/07/EntrevJamesManresa-.mp3|titles=James Manresa]

‘Marxa cap a la Independència’

La marxa forma part del seguit d’actes per tot el país, que culminaran l’11 de setembre amb una manifestació que s’espera multitudinària, a Barcelona. La Canet-Sant Pol-Calella comptarà amb la implicació dels tres alcaldes, Jesús Marín, Montserrat Garrido i Montserrat Candini. A cada municipi s’hissarà una estelada i es llegirà un manifest. Començarà a Canet, cap a dos quarts de sis i la previsió és que arribi a Calella, a partir de les vuit del vespre.

Share
4 Responses to James Manresa marxa ‘nedant’ cap a la Independència
 1. Francesc Vivas i Lorens Respon

  Iniciatives com la d’en James Manresa, són conquestes cap el camí de la Independència. Tots els catalans – el dissabte 28 de juliol – ens sentirem orgullosos de tanta i tanta gent com tu – James – que treballa i s’esforça per una Catalunya Lliure.
  Francesc Vivas

 2. Francesc Membrives Respon

  Fantàstic. Gent amb trempera!

 3. James Manresa Respon

  Avui he fet un assaig de l’estelada davant de Sant Pol. He triat la badia, començant justament després del pont de fusta en direcció a Calella, ja que la distància entre boies i les referències a terra eren perfectes. L’aigua, clara, fresca i tranquil·la m’ha fet sentir com si volés, lleuger i gràcil. Em veia a mi mateix com si m’observés del del cel, dibuixant l’estelada, braçada a braçada. Un cop a casa, el Garmin m’ha donat una alegria en veure sobreimprès al Google Earth, sobre el mar de Sant Pol una estelada prou decent. Dissabte ha de ser encara millor!! A la tarda he estat treballant en la boia. Per aconseguir l’estabilitat necessària l’hauré de llastar amb tres quilos de plom, potser una càrrega massa feixuga per dissabte? El recorregut de la nedada de dissabte en línia recta són sis quilòmetres, si hi sumo els 2,5 que pot costar l’estelada sumen 8,5 quilòmetres. Demà faré una prova de velocitat amb boia i sense per comprovar-ne la resistència, si fos massa, a contracor potser la dono a un caiquista. El recorregut pot trigar a fer-se nedant entre 2,5 i 3 hores, per tant sortiré de Canet abans del previst, cap a les 17:30 per assegurar-me d’arribar a les 20:15 a Calella. Estic molt entusiasmat amb la idea i la resposta de la gent, i he de fer una menció especial a MERCATALA.CAT, una empresa que fabrica roba esportiva amb l’estelada, que espontàniament i per iniciativa pròpia m’ha regalat un casquet de bany després que el meu (també de Mercatalà) s’hagués trencat justament ahir després d’acumular moltes milles. Gràcies a tothom!

 4. James Manresa Respon

  Proves definitives. Amb maror de llevant, he fet la prova de velocitat. Anem al gra: arrossegar la boia comporta una pèrdua del 10% de la velocitat, o dit d’una altra manera, es necessita invertit uns 15 minuts més per cobrir els 8,5 quilòmetres (recordem, 6 de travessia + 2,5 de l’estelada aprox.). El pronòstic del temps parla de vent del sudest de força 2 a 3, i marejol a la baixa, per tant en principi pinta prou bé. He parlat amb en Joan Vinyoles i els caiaquistes i ja ho tenim tot a punt per demà. Ens ho prenem com una festa i ens fa molta il·lusió a tos plegats participar-hi. També serà especial compartir braçades amb en Joan Vinyoles, un germà marítim i tot un personatge, un amant del mar que ve de completar nedant els 25 km que separen l’Illa de Cabrera i la de Mallorca i per damunt de tot un català com cal!

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.