Calella reordena la façana marítima

El projecte de reordenació de la façana marítima està encaminat en dues direccions. Una, fomentar el turisme nàutic. I dos, atendre les peticions locals lligades a les activitats aquàtiques. Abans, però, cal regularitzar les situacions que impliquen a les diferents entitats i activitats que ocupen un espai a la façana marítima de Calella. És el cas del Club Nàutic, del Restaurant la Gavina i de la caseta dels pescadors. Situacions anòmales que tenen a veure amb les concessions per ocupar l’espai i desenvolupar la seva activitat. En uns casos es tracta de renovar-les i en d’altres de redirigir la situació d’al.legalitat en què es troben. L’alcaldessa, Montserrat Candini assegura a infocalella, que un cop estiguin endreçades aquestes qüestions, la proposta es podrà fer pública[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/05/Facana-Maritima-Candini-concessions.mp3|titles=Montserrat Candini “al mes de setembre es poden tenir renovades concessions”]

De fet, per aquesta temporada, com diu Candini, ja s’ha fet algun moviment per atendre alguna petició concreta, com és la del Club Esportiu de Vela Calella, que demana una àrea per deixar el material esportiu durant els mesos d’estiu. L’actuació consitorial està lligada a la instal.lació d’un canal d’entrada i sortida d’embarcacions, tot just al davant del Restaurant la Gavina.

Retirada del motor. Foto: Josep Martí Gay

Una segona actuació que s’ha fet visible és la retirada de la màquina o motor de pescadors, que era en els terrenys que ocupa la caseta. Candini reconeix a infocalella que el projecte global està treballat des de la vessant turística, per fomentar la marca de Calella com a ciutat esportiva, però també en la local. Atenent les inquietuts d’aquells calellencs i calellenques que volen fer un ús regulat de l’activitat aquàtica a la platja[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/05/Facana-Maritima-Candini-turisme-i-activitats.mp3|titles=Montserrat Candini “es tindrà en compte la part social i la turística”]

Candini afirma que l’aprovació de la nova Llei de Costes no afecta el projecte, perquè ja ha estat definit i treballat sota les directrius inicials de l’avantprojecte de la Llei. L’alcaldessa entén que, fins ara, s’ha descuidat un pol d’atracció turística lligat a la façana marítima de la població[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/05/Facana-Maritima-Candini-turisme-nautic.mp3|titles=Montserrat Candini “no entenem que el turisme nàutic no s’hagi treballat a Calella”]

Share
One Response to Calella reordena la façana marítima
 1. Albert Arcas Pons Respon

  Com a ciutadà de Calella i amant d’esports nàutics me n’alegro moltíssim que s’estiguin fent moviments per regularitzar aquesta situació anòmala actual i que la proposta del Club Esportiu Vela Calella s’estigui considerant fermament per què hi tinguin un espai a la gran platja de Calella. Si és així, me n’alegraré molt de la recuperació del seny i el sentit comú per part dels responsables d’esports i urbanisme.
  Tal i com ja va proposar el CEVC fa dos anys, a Sant Pol s’havia fet una cosa semblant amb la zona de pescadors i estem contents que a Calella se segueixi una idea semblant. Segur que això comportarà que el Club que actualment n’és l’úsuari de la zona de pescadors en podrà fer un bon ús cultural per a la població.
  Pel que fa al canal ubicat davant la Gavina és una evidència, tot i no sér l’adequat per entrada i sortida d’embarcacions a vela. Ara bé, si és el primer pas per atendre la petició que el CEVC pugui guardar material a la zona i poder així realitzar-hi les seves activitats esportives, a l’estil del Club de Pescadors amb la zona de les barques de pescadors, doncs n’estem molt contents i a l’espera que això ja pugui ser efectiu aquest estiu mateix.
  Pel que fa al Club Nàutic Calella pocs moviments s’hi veuen, amb la tanca perimetral encara instal·lada i el pàrquing particular encara en funcionament. Potser el petit canvi que s’hi aprecia és que s’ha fet una entrada diferenciada per l’empresa water sports centre que comparteix l’espai de fa anys.
  Mica en mica tot es va posant a lloc, esperem que amb seny i amb moltes ganes per part dels simpatitzants del CEVC i dels qui hem mantingut viu el Club Esportiu Vela Calella davant la negativa durant 10 anys de poder disposar d’un espai a la gran platja de calella per realitzar-hi activitats esportives de mar. No ha estat senzill mantenir-ne viu l’esperit del CEVC. Però no tant sols s’ha mantingut si no que s’ha renovat encapçalant la demanda d’un espai per les entitats esportives de Calella i per apropar els esports nàutics als calellencs (eliminant-ne la falta idea que és exclusiu d’uns quants), i ha aportat la llavor de les reformes que actualment està duent a terme el consistori. Felicitats Joans, Carles, Jaume, Tomas, Cristina, Imma, Laura, Oscar, Xavier, … i tothom qui hi ha cregut i ens ha donat un cop de mà i molts ànims.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.