Challenge: Raül Claramunt “Roth és la Meca de la triatló a Europa”

“Roth és la Meca de la triatló a Europa”

RAÜL CLARAMUNT. VICE-PRESIDENT DEL TEAM CALELLA. HA CORREGUT A ROTH

Quan et parlo de Roth, se t’obren els ulls. Què té aquesta triatló que no té la nostra?
Bé, Roth és sinònim de la Meca del triatló a Europa, no?. Va ser la ciutat pionera de la triatló de curta i també de llarga distància i fa que tinguin una experiència a nivell organitzatiu tant gran, que participar-hi sigui quelcom més gran que fer-ho en una triatló normal. És una experiència que si ets triatleta de llarga distància, l’has de viure almenys un cop a la teva vida.

Perquè és tant especial?
Sense dubte és el seguiment del públic, de la gent. Vas allà i et sents un heroi, en el sentit que hi ha tant i tant públic bolcat a la prova… tota la comarca, tots els pobles veïns que fan com si fos la festa major el dia de la triatló… Això fa que passis per on passis, tothom n’estigui pendent amb milers i milers de persones que fan que sigui tant i tant especial.

Es nota, per tant, l’escalfor del públic.
Sí, és realment així. Per exemple, aquesta triatló té una característica que la fa diferent a les altres i és la prova de la natació que es fa en un canal, d’alguna manera artificial. És com si fos un riu, gairebé tant gran com l’Ebre quan passa per Tortosa. Durant els 3.800 metres de la natació estàs acompanyat a banda i banda de públic, com si nedessis en una piscina amb graderies. En el cas del ciclisme, igual. Passis per on passis, la gent es bolca. Passen el dia a peu de carretera amb barbacoes portàtils fent les seves hamburgueses, frankfurts i bevent cervesa. Hi ha un punt del traçat, quan passes per un poble que es diu Solarberg que és com una pujada, un turó potser d’un quilòmetre o quilòmetre i mig que és com una etapa del Tour al Tourmalet o l’Alpe d’Huez. Amb milers de persones al voltant. Has de passar d’un en un i vigilar de no caure perquè la gent et fa cops al clatell, t’aplaudeix. En aquell moment et sents especial i tot i el cansament, estàs volant.

Quan surts fora, la gent situa el Challenge de Calella?
Sense dubte que sí, en el món de la triatló Calella ja és una ciutat molt important a nivell europeu. Està posicionada al mapa i pel que nosaltres hem pogut copsar, amb prestigi.

En Raul creuant la línia d'arribada a la Challenge de Roth del 2010.

Roth 2010. Arribant a meta. Foto Raül Claramunt

I alguna vegada els podrem fer la competència?
Des del punt de vista logístic, d’organització de la prova, sense dubte que sí. Perquè les condicions de Calella són molt millors que les de Roth. Ja no parlem dels hotels amb l’allotjament a centenars de metres de la sortia i l’arribada, això és un luxe per als triatletes i les seves famílies.  Allà, t’has d’espavilar en càmpings a 10, 12 quilòmetres de la sortida. On penso que serà complicat és en el tema del públic i el ressó que té la prova. Roth està situat a una zona interior, poc poblada, una comarca amb poblacions petites. No els cal tallar la carretera. Per fer la prova de 180 quilòmetres de ciclisme, no han de tallar el trànsit, amb la qual cosa ja està tot dit. Aquí, es provoquen algunes molèsties que, en aquest sentit, fa que tinguem les de perdre.

A nivell de sensacions, es pot comparar?
Les sensacions de Calella són molt fortes quan ets de Calella. Roth és diferent perquè la quantitat de públic el situa en un nivell superior al nostre, però, estic segur que Calella, amb el temps es pot consolidar i pot agafar una gran anomenada i del que es tracta és d’aconseguir que la gent se’l senti seu. Ja no de Calella, sinó de tota la comarca, se senti aquesta prova com una prova única a nivell internacional que cal cuidar i valorar.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.