Comediants farà el turista per Calella a la Festa Major de la Minerva 2013

Cartell de la Festa Major de la Minerva 2013 de Calella #fmminerva2013L’espectacle de Comediants serà el plat fort de la Festa Major de la Minerva 2013 de Calella. Diu l’alcaldessa de la ciutat, Montserrat Candini que “Calella s’ha vestit de gala per homenatjar els 60 anys de l’arribada a la ciutat dels primers turistes vacacionals“. Però, la companyia teatral canetenca defuig el paper de protagonista, “venim a afegir-nos a la festa”. De fet, han titulat la seva escenificació ‘Fem el turista’. Els sols i les llunes, elements que caracteritzen la posada en escena de Comediants, hi seran presents en la cercavila que obrirà la festa gran de la ciutat, el divendres 20 de setembre.

En el recorregut, de la Plaça Catalunya a la Plaça de l’Ajuntament, creuant tot el carrer Església, veurem molts personatges amb calça curta, sandàlies i mitjons. Alguns dels molts tòpics i imatges que descriuen 60 anys de turisme a Calella. Això sí, “sense cap burla cap a ningú, però sí, amb ironia”.

Al costat dels professionals de la companyia, hi seran també els alumnes d’arts escèniques del Maresme i la ciutadania en un inici de festa que vol ser molt participatiu. La Paca Sola, portaveu de Comediants, no dóna gaires detalls de l’acte tot i que no es descarta que algun regidor de l’Ajuntament pugui tenir el seu paper en la desfilada. Ella ens descriu els trets identificatius de Calella i que no faltaran a la festa Festa Major Minerva Paca Sola (Comediants)

“Moments de felicitat”
Aquest és l’eslògan triat per a la Festa Major de la Minerva, amb què es vol aparcar, encara que sigui per 4 dies, els moments de dificultat econòmica que es viu al país. En línia amb aquest pensament, el concert d’enguany deixa els grans noms de grups musicals com Manel o els Amics de les Arts pel ‘The Gospel Viu Choir’. Amb la novetat que la recaptació anirà destinada íntegrament a benefici de les associacions calellenques, Càrites, la Fundació ELA, els voluntaris de l’Hospital i Oncolliga. Amb ‘Moments de felicitat’ s’inicia una acció que tindrà continuïtat amb altres actes futurs a la ciutat, als quals, s’associarà una altra frase. Montserrat Candini s’hi refereix, tot i que sense avançar res  Festa Major Minerva Montserrat Candini (moments de felicitat)

Xavier Arnijas, regidor de Ciutadania, Montserrat Candini, alcaldessa de Calella i Paca Sola, portaveu de ComediantsCalella, capital de l’Alt Maresme
La Festa Major de la Minerva, que un any més coincidirà amb la 33a edició de la Fira, vol projectar la ciutat a tota la comarca. Des de la regidoria de cultura, s’aposta per recuperar la capitalitat de l’Alt Maresme que, tot i no ser real, anys enrere havia ostentat Calella, de forma honorífica. Xavier Arnijas afirma que han rebut ‘inputs’ de poblacions pròximes demanant i esperant ja l’inici de la festa com un dels actes importants, també per a ells Festa Major Minerva Xavier Arnijas (capitalitat Alt Maresme)

Al programa d’actes, un dels espectacles més esperats per a la mainada serà el dels Súper 3. Enguany, i com a fidelitat a la ciutat, amb la participació d’en Roc, la Pati Pla, en Fluski i el senyor Pla. A més, a la jornada inaugural hi haurà un correfoc, a càrrec dels Udols de Foc i els Diables de Tordera. També s’hi faran dos espectacles teatrals a la Sala Mozart i es trasllada a Can Salom, el festival de Jazz. Per les barraques hi passaran aquest any els grups The Spiks, Apache, les Absentes, Búhos, Mojinos Escozios, Amelie, Bongo Botrako i Freaky Electronics, del calellenc, Christian Negre. També es farà, a la Plaça de l’Església, un concert de gralles, a càrrec de la Colla de Geganters de Calella.

PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR (a Vade.cat, l’agenda de l’Alt Maresme)

Share
One Response to Comediants farà el turista per Calella a la Festa Major de la Minerva 2013
  1. applejux Respon

    els de #freakyelectronics tenim 2 pernils pels més freakies de tots! en breu més informació a http://www.facebook.com/freakyelectronics

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.