El triatleta Dani Aranda es proposa fer 2 ironman seguits, un descalç, per una causa solidària

Dani Aranda davant d'un nou repte: 2 ironman en dos dies, un de descalç. Amb una causa solidària, donar a conèixer la síndrome de Dravet. Foto: carlespascual.catEn dos dies, Dani Aranda, el triatleta del Team Calella, nedarà 7.600 metres a mar obert. Cobrirà 360 quilòmetres en bicicleta i correrà dues maratons, o el que és el mateix, 84 quilòmetres i 400 metres. Farà dos ironman seguits. El primer, el 5 d’octubre, descalç i tot sol. El segon, l’endemà, amb sabatilles, després de formalitzar la inscripció per a la Challenge Barcelona-Maresme. Al repte, hi ha afegit una causa solidària: prendre consciència de la malaltia coneguda com a síndrome de Dravet. Una de les considerades rares, perquè afecta a una part molt petita de la població i que es caracteritza per episodis d’epilèpsia severa entre els infants.

Fa dos mesos, i a través d’un seguiment a les xarxes socials, va conèixer el cas d’en Raül. Un nen valencià, de només 5 anys, afectat pel Dravet. Durant tot aquest temps manté contacte amb la família, a qui li ha traslladat el repte de fer les dues proves pel seu fill. En Dani ha decidit implicar-s’hi amb ‘Les il.lusions de RaülDani Aranda (el repte de Raul)

Descalç les 24 hores del dia
La intenció primera d’en Dani era fer un sol ironman i descalç. El del diumenge 6 d’octubre. Va topar, però, amb la normativa. Les triatlons no es poden fer sense sabatilles esportives. En aquell moment va decidir que el faria igual, tot sol, i dedicat al petit Raül. Fa 2 mesos que els seus peus toquen el terra directament a tothora, sense la protecció de cap sabata (vegeu la imatge). Així endureix la planta i la fa més resistent als impactes Dani Aranda (sola sabata)

Una bicicleta amb 2000 llums de neó
Més de 2000 llums de neó i una bateria de moto augmenten el pes de la bici en 3 quilos i mig. Foto: Dani ArandaLa vergonya pel fet d’anar en bicicleta i córrer descalç el fa sortir de nit a entrenar-se. Ho fa per l’N-II, al Maresme, entre el Far de Calella i Premià de Mar. El mateix recorregut que haurà de cobrir 3 vegades amb la bicicleta.

Les sabatilles i la bici se les ha adaptades. Pel que fa a les primeres, només hi ha deixat la base que les fixa al pedal. El peu va sense cap subjecció. La segona, necessita il.luminació. S’evita la vergonya però, l’entrenament es fa encara més dur Dani Aranda (llum bici)


Una grip maleïda

Als últims entrenaments, en Dani ha augmentat en excés el ritme. Amb un promig de 100 a 120 quilòmetres diaris en bicicleta i un màxim fixat en els 165. Pel que fa al córrer, surt de 4 a 5 cops per setmana, i acumula entre 15 i 20 quilòmetres diaris. Assumeix que la natació la té més fluixa, amb una única sortida setmanal en què fa 4 quilòmetres a mar. L’excés l’ha fet aturar-se obligatòriament Dani Aranda (la grip)

Per fer la prova del dia 5 d’octubre, en Dani convida a tothom que el vulgui acompanyar, que ho faci. La logística la té a punt: durant la prova de bici comptarà amb dos motoristes, un que li farà el seguiment i l’altra d’assistència mèdica. Cada 30 quilòmetres hi haurà un punt d’avituallament, que en el córrer serà cada 3. A la natació, el seguirà un caiac del Team Calella.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.