Dorly Strobl, la mare del Club Natació Calella

Dorly Strobl, ex-presidenta del Club Natació CalellaMare en un doble sentit: perquè va fundar el club l’any 1988 i mare, perquè tots els nedadors que han passat per la seva disciplina la veuen així. La Dorly Strobl va arribar a Calella el 1967, des de la seva Innsbruck natal per fer arrels i dir amb orgull “Catalunya és casa meva”. A Àustria va tenir el seu primer contacte amb la natació, també amb els salts de trampolí i la natació sincronitzada, que practicava en una piscina pròxima a casa. Ella li deia fa un any a la Dolors Lieury, “mai vaig ser una nedadora d’èlit” (programa De tu a tu a Ràdio Calella). Va començar fent cursets, al costat de la Isabel Illa, i després que el regidor d’esports de l’època, Rafel Carpinell, els concedís la possibilitat de disposar de dos carrils durant 1 hora, 5 dies a la setmana. El primer any van començar 13 nedadors, amb un pressupost de 44.000 pessetes que van aportar els socis fundadors del Club Natació Calella. La Dorly va dirigir el club aconseguint com a fita més important l’organització del Campionat d’Espanya absolut, l’any 2005, i l’Europeu júnior de sincronitzada, el 2007.

Aquest mes, la mare ens ha deixat als 72 anys.

Paco NietoUna de les persones que més l’ha conegut, perquè va iniciar el projecte amb ella és en Paco Nieto, entrenador del Club Natació Calella. Defineix el seu caràcter com a fort, però alhora, protector. Al club, “ho era tot”, diu en Paco, mentre la recorda Paco Nieto, entrenador del CNC

Carlos GalindoPer les seves mans han passat molts nedadors. Un d’ells és en Carlos Galindo, membre del Team Calella i entrenador del Natació Calella. Des dels 6 anys, va tastar la seva disciplina, que, amb el temps, qualifica d’essencial per arribar a on és Carlos Galindo, Team Calella

Neus MartorellLa Dorly sempre havia reclamat la figura de l’entrenadora femenina. Entenia que les nenes a qui ensenyaven a nedar, la necessitaven. Paper assumit per la Neus Martorell. Ella recorda que, fa uns dies, encara li va recriminar haver pagat diners per uns pantalons foradats Neus Martorell “ens agafava crono per anar al lavabo”

Reconeixement de la FCN
El president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán va recordar aquest dijous la figura de la Dorly davant els membres de l’Assemblea. Unes paraules emotives que se sumen als minuts de silenci que la federació ha guardat a les últimes competicions: les finals de territorials benjamins a Lleida i el campionat de Catalunya i estatal d’aigues obertes a Barcelona. La Dorly era membre de la Federació de fa anys. El seu president la recorda per infocalella Enric Bertrán (Dorly Strobl)

El pròxim ple de l’Ajuntament de Calella proposarà que la Piscina Municipal porti a partir d’ara el nom de Dorly Strobl.

Share
4 Responses to Dorly Strobl, la mare del Club Natació Calella
 1. James Manresa Respon

  Em faria molt feliç que la piscina dugués el nom de la Dorly. M’emociona pensar que pugui fer braçades sota la seva mirada vigilant que no m’escaquegi.

 2. isabel illa ximenes Respon

  Com amiga de joves per disfrutar platja Toica i més bona companya de feina en els moments difícils, no em resta més que recordar-la i enyorar-la.

 3. Víctor Pérez i Marín Respon

  La DoRLy SeMPre eSTaRà aMB NoSaLTReS.
  També em faria molt feliç que la piscina dugués el nom de la Dorly

 4. kico sanchez (canet de mar) Respon

  Querida Dorli, te podría decir muchas cosas, pero es algo que todos te han dicho en vida y ahora, cuando nos estás viendo desde algún sitio, no he tenido el placer de conocerte personalmente. Pero eso sí, debo agradecerte, aunque tarde, la labor hecha en pro de unos campeones, que junto a tus colaboradores, habeís forjado. Como amante del deporte y de la natación eso, ya es suciciente para pedir no sólo tu nombre para la piscina, sino, algo más. Un jardincito con una escultura que perpetura tu labor. Esto es a título personal. El otro motivo es, como abuelo agradecido por crear un nido de campeon@s entre los que se encuentra mi nieta Laura Torras Sànchez. Gracias, munchas gracias y dónde estés, espero que recibas todo lo que te mereces.

  Kiko Sanchez. Canet de Mar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.