Els geganters de Sant Celoni fan el cim del Pedraforca amb la seva geganta

Colla de geganters de Sant Celoni al cim del Pedraforca amb la geganta, na Maria del Puig.

Colla de geganters de Sant Celoni al cim del Pedraforca amb la geganta, na Maria del Puig.

No hi ha fita que se’ls resisteixi. Al primer, al segon, al tercer intent. És igual, acaben fent-la. I aquest ha estat el cas del Pedraforca, al Berguedà, amb una cota màxima de 2.506 metres d’alçada. Aquest dissabte (22 de juny) han fet el cim. L’ascensió l’han encarat pel Coll del Verdet i la baixada per una de les tarteres. La dificultat és que cada vegada que surt la Colla dels Geganters de Sant Celoni, no s’obliden de treure a passejar els gegants. I aquesta vegada, qui ha fet cim ha estat na Maria del Puig. Amb aquest cognom, és clar, no se’n perd una. I pot dir que, tot i que a l’esquena del geganter, també té al seu currículum, el Puigmal, el Montseny i el Canigó. Sense oblidar, el camí de Sant Jaume, a Galícia i la Marató de Barcelona. Són una colla singular, com cap altra. La ciutat se’ls estima i com ens han dit, al carrer Major, han tingut una rebuda de “Champions”.

 

 

En 4 hores ho tenien fet, i encara els han quedat forces per fer sentir les gralles a dalt del cim i fer el ball amb la geganta. Ella ha anat asseguda durant tot el camí, amb una motxilla per al ‘sherpa-geganter’, que ha suportat els seus 45 quilos. En Jordi Deumal, el cap de Colla, s’ha encarregat d’explicar-nos l’experiència de l’ascensió Jordi Deumal “a dalt del Pedraforca, han sonat les gralles”

Enguany, un membre de la Colla de Geganters/eres de Calella els ha acompanyat. No queda clar sí per prendre’n nota i potser, qui sap, seguir l’escola celonina. És la Mercè Montserrat, que va tenir l’honor de ballar amb Na Cultura, el dia del traspàs de Ciutat Gegantera. Amb ella, hem pogut parlar des de dalt del Pedraforca Mercè Montserrat “l’hem carregat com una motxilla”

I atenció, perquè, els reptes continuen. De moment, només són propostes. Però no descarteu veure la geganta al damunt d’un tàndem o bé, corrent la Cursa de la Mercè, en una hora.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.