ERC té el millor resultat a Calella des del 2007, CiU es manté i els dobla en vots

Resultats Eleccions Municipals 2015 a Calella. Font: carlespascual.cat

Convergència i Unió ha guanyat les eleccions a Calella, però segueix sense la majoria absoluta. Han passat 4 anys i Montserrat Candini manté la fidelitat del seu electorat, però no arriba a la xifra de 9 regidors que marquen la governabilitat en solitari. La pujada en nombre de vots, 45, és gairebé insignificant. El triomf moral d’aquests comicis se l’enduu Esquerra Republicana, amb la seva número 1, Cristina Gómez, que dobla el nombre de regidors de l’última legislatura i passa a tenir-ne 4, amb les entrades de Carles Ferrer, el número 2, i Xavier Casillanis, el 4. Obtenen els millors resultats de les tres últimes legislatures, amb 1.307 vots. Molts superiors als dels últims comicis [845], i una mica per sobre dels suports aconseguits el 2007 [1.257].

Les esquerres seran més diverses la pròxima legislatura al consistori. La pèrdua de pes del PSC, amb la marxa de Josep Maria Juhé, ha propiciat un trasvàs de vots cap a les altres forces polítiques. Esquerra Republicana n’ha recollit, però també Iniciativa per Catalunya que, amb Sebastián Tejada, entra al consistori 10 anys després de la seva última representació. S’estrenarà tambe la CUP de Jan Catà, quarta força política al consistori en nombre de vots. Tot un èxit per als cupaires que demostren que el seu discurs social i també de país han calat entre l’electorat. Cal remarcar també la derrota del Partit Popular. Josep Maria Pérez, el substitut de Miguel Campoy, no ha pogut sumar els suports necessaris per repetir els dos regidors.

Finalment, ni Entesa per Calella, de Josep Barri [292 vots], ni Plataforma per Catalunya, amb Toni Pous al capdavant [117 vots], han aconseguit representació.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.