Ironman aterra amb força a Catalunya

Josep Maria Corrales, en primer plà, al costat de l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i el responsable de relacions institucionals de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Amador. Foto: carlespascual.catLa millor franquícia del món del triatló ha vingut per quedar-s’hi. L’Ironman Barcelona-Calella, com se l’ha batejat, ha firmat un contracte de 4 anys de durada. Ara bé, tots els moviments de present i de futur, fan pensar que Ironman vol fer arrels al nostre país. Andrew Messick, el director general de la marca, ha dit recentment que vol expandir-se pel sud d’Europa i Calella serà el punt de partida. D’entrada, pensen en què la ciutat es converteixi en la seu permanent d’entrenaments de la franquícia. Els nord-americans han quedat seduïts per les instal.lacions de què disposa Calella, pel seu clima i pel territori.

Explica en Josep Maria Corrales, l’inversor privat que ha portat les negociacions, que el mes de setembre Messick va provar l’aigua de la piscina del Crol Center i allà li va dir “aquí podríem fer un Ironman”. Aquesta mateixa instal.lació seria el centre neuràlgic per als triatletes, tot i que a Corrales, li falta encara un 0,1% per acabar-ho de confirmar Ironman Corrales (seu Europa)

Aquest és un interrogant que, de fet, ni ho és. El que no està tan segur és si les dues proves d’aquest any, la del 18 de maig i la del 5 d’octubre, es celebraran ja com a Ironman. Els nord-americans tenen l’última paraula, tot i que la intenció és que ja sigui així. Però, amb Challenge, hi ha un contracte pel mig. I cal resoldre’n encara alguns detalls. De fet, Ironman ja ha donat directrius perquè de cara a la prova del 5 d’octubre, es canviï el recorregut de la bicicleta i a més, es vol que la cursa de llarga distància sigui classificatòria per a l’Ironman de Hawaï Ironman Corrales (paraigua)

Ironman s’associa a Barcelona. Dues marques ben potents. Les intencions, de moment, són les que són. Ara bé, no es descarta que, més enllà dels quatre anys de contracte que estan firmats, la capital de Catalunya tingui una presència més activa, que vagi més enllà de posar el nom. Xavier Amador, el responsable de relacions institucionals del consistori barceloní, ha deixat clar que hi treballen Ironman Xavier Amador (nom BCN)

Però qui més obertament ho ha dit és Montserrat Candini, l’alcaldessa de Calella, “només faltaria que Barcelona no pogués acollir una de les dues proves en un futur”. Caldrà estar atents a aquesta possibilitat. Candini ha parlat personalment amb el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, i també amb alguns dels alcaldes costaners per on passa la prova. Fa un temps, la triatló no era ben vista per alguns dels consistoris, entenen que Calella s’enduia el pastís grós i que per els altres municipis, només hi passava. Ara, la truita s’ha girat Ironman Montserrat Candini (alcaldes)

ARTICLE RELACIONAT
Ironman-Barcelona, una potent aliança amb Calella com a seu de la prova

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.