Ironman-Barcelona, una potent aliança amb Calella com a seu de la prova

Ironman, la franquícia de triatló més important al món, ha decidit apostar per Barcelona i Calella, per expandir-se al sud d’Europa. Aquest mes de maig, substituirà ja la prova que durant els últims 5 anys, ha organitzat Challenge Barcelona-Maresme.

Detalls de l’acord
El contracte té una durada de 4 anys (període 2014-2017). Es mantenen les dues distàncies a Calella, la curta que deixa la denominació de Half per assumir la de 70.3, i la llarga. Les dates no varien, 18 de maig i 5 d’octubre. Pel que fa als recorreguts, es mantenen. Tret, però, de la bicicleta del triatló llarg que s’endurirà i deixarà el traçat pla que fa ara. Una dada important! La prova serà classificatòria per a l’Ironman de Hawaï, el més prestigiós del món, sense que encara s’hagin confirmat les places que s’atorgaran.

L’acord es va tancar dimecres passat, gràcies a la decisiva intervenció de l’empresari calellenc, Josep Maria Corrales que és qui ha mantingut el Challenge fins ara, amb la seva aportació econòmica. I és també qui farà el mateix amb Ironman. Ja fa mesos que es van iniciar les converses amb la franquícia nord-americana. La setmana passada, l’staff directiu i tècnic d’Ironman va ser a Calella, amb el seu director general Andrew Messick, al capdavant. Van quedar plenament satisfets de les possibilitats que ofereix el territori i també de la qualitat organitzativa, fins al punt que l’empresa que organitza el Challenge, ha estat absorbida per Ironman.

La denominació
La prova es coneixerà com a Ironman-Barcelona, tot i que com fins ara, el centre neuràlgic de la competició seguirà sent Calella. No es descarta que Barcelona, amb qui Calella té signat el conveni ‘Barcelona-Calella, territori triatló’, guanyi una presència més destacada en un futur, i que aniria més enllà d’associar aquestes dues potents marques. Seria, però, un cop exhaurit el contracte de quatre anys. L’acord es va presentar dimecres passat a la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos. La receptivitat va ser total, fins al punt que Fandos va fer la següent equivalència “Calella és a la triatló, el que Montmeló a la Fórmula 1“.

ARTICLE RELACIONAT
Ironman aterra amb força a Catalunya
Josep Maria Corrales, l’inversor privat de la Challenge: “la prova és deficitària”

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.