La firma de l’acta: ‘Jo ja sóc entrenador’

La revolució de les pissarres. Albert Pericas i Clara Espinasa, del Club Bàsquet Les Franqueses, també diuen que "ja som entrenadors". Foto: carlespascual.catJo ja sóc entrenador‘ i ‘JJSE‘. Així han firmat les actes aquest dissabte, aquells entrenadors de bàsquet formatiu que s’han volgut sumar a la campanya de protesta contra la normativa que els obliga a convalidar els seus títols. Firmes amb una doble reivindicació: el rebuig a una decisió que consideren injusta i la reafirmació que no els cal cap altre títol per seguir entrenant.

Actes firmades amb les inicials 'JJSE', als partits d'aquest dissabte. Foto: carlespascual.catLa iniciativa d’aquest dissabte, firmant les actes amb el ‘jo ja sóc entrenador’, és una de les primeres que s’ha consensuat. Una altra, la recollida de firmes per aturar la pretensió del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El nou sistema [ROPE] obliga els entrenadors titulats entre el 1999 i el 2014 a convalidar aquest títol per seguir l’itinerari formatiu vigent a Catalunya des de l’abril del 2008. A partir de l’1 de gener del 2015, qui no ho hagi fet, s’arrisca a una sanció. La convalidació costa uns diners.

L’opinió dels entrenadors

Carles Paredes, entrenador del Pre Infantil del Sant Gervasi [Mollet del Vallès]
Carles Paredes, entrenador Sant Gervasi

Oriol Gonzàlez, entrenador de l’infantil masculí de les Franqueses
Oriol Gonzalez, entrenador Les Franqueses

A twitter els entrenadors mostren el seu rebuig utilitzant les seves pissarres.Les xarxes socials en van plenes, seguint el fil de les etiquetes #JoJaSócEntrenador i #NoPayNoCoach. També s’ha creat un grup al Facebook, amb l’objectiu de consensuar accions conjuntes. El d’ara és un nou cop al bàsquet formatiu català després del de fa mesos amb les Inspeccions de Treball per regularitzar la figura del col·laborador o voluntari. A Catalunya s’estima que són gairebé 5.500 els tècnics amb llicència de la Federació Catalana de Bàsquet.

Tots ells entrenen de forma vocacional i amb unes retribucions gairebé simbòliques. Aquesta és una mostra de les imatges que s’estan penjant a twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.