L’esport calellenc atrapat: plegar o continuar?

Els presidents, atrapats, rumien si assumeixen la nova situació. David Pagès (handbol), Joan Ferrer (bàsquet), Marta Campeny (atletisme). Foto: Carles Pascual

El potent teixit esportiu que té Calella no ha patit encara les inspeccions de Treball que pretenen regularitzar la situació laboral de la figura coneguda com a col.laborador o voluntari. Alguns més que d’altres, els clubs esportius calellencs han començat a moure’s per preveure quin escenari es genera davant la imposició de donar-los d’alta a la Seguretat Social. L’activitat dels clubs es manté aquests mesos, gràcies als casals d’estiu, però el temps es tira al damunt amb dates límit, que requereixen una decisió.

Unes, les marquen les federacions, que reclamen les inscripcions dels equips de cara a la pròxima temporada. I l’altra, ve de Madrid i fixa el 30 de setembre com el final de la moratòria perque els clubs es posin al dia amb Hisenda. Els clubs esperen una decisió política que aturi les inspeccions, mentre s’intenta una modificació legislativa que impedeixi el final de l’esport base a Catalunya. En aquest sentit, estan programades els pròxims dies tot un seguit de trobades informatives. La primera, aquest dimecres, i convocada per la Federació de Municipis. També l’UFEC, la Unió de Federacions Esportives Catalanes i la secretaria general de l’Esport de la Generalitat detallaran, entre aquesta setmana i la que ve, quina és la situació. De moment, com diu a infocalella, el president del Club Bàsquet Calella, Joan Ferrer els clubs no saben cap a on anar Joan Ferrer “estem preocupats”

Club Bàsquet Calella. President, Joan Ferrer. Temporada 2012-2013: 186 esportistes, dels quals, 131 nens/es; 14 equips i 32 entrenadors, ajudants i delegats. Són els que més s’han mogut per preveure el nou escenari, inclosa una previsible sanció amb caràcter retroactiu Joan Ferrer “repercutiria en les quotes”

Unió Esportiva Handbol Calella. President, David Pagès. Temporada 2012-2013: 90 socis, repartits entre 7 equips que van des de pre-benjamí, passant pel sènior i els màsters femení i masculí. Fa uns mesos han anunciat el fitxatge de Salva Puig com a director tècnic de l’esport de base del club David Pagès “no assumiré riscos”

Club Atletisme Calella. Presidenta, Marta Campeny. Temporada 2012-2013: 60 nens apuntats que omplen fins a 6 categories, en funció de les edats. Preveu una sortida difícil, tenint en compte que entre els monitors, compten amb gent que ja no està en edat de treballar Marta Campeny “comptem amb gent jubilada”

Continuar o plegar?
Al damunt de la taula dels clubs, una de les cartes que es juga és la de la dissolució. Tots coincideixen que, les ganes de continuar presidint l’entitat, queden en un segon pla tenint en compte els riscos que passa a tenir la figura del president, si s’adapten al que els demanen des de Madrid. És plantegen la desaparició dels clubs?

Joan FERRER (Club Bàsquet Calella)… Joan Ferrer “no ho descartem”

Marta CAMPENY (Club Atletisme Calella)… Marta Campeny “no em tanco portes”

David PAGÈS (Unió Esportiva Handbol Calella)… David Pagès “es contempla la possibilitat”

Les alternatives
Des dels clubs es té clar que no volen agafar la bandera de la reivindicació. Que aquesta és una decisió que s’ha de prendre a nivell polític. Tot i així, per evitar situacions dràstiques, s’apunten a la possibilitat d’un nou escenari: que l’Ajuntament de Calella gestioni tots els clubs esportius. Una solució de difícil aplicació, tenint en compte la situació de crisi que es viu, i que implicaria augmentar la partida de capítol 1 del consistori. També, la mateixa implicació per part de tots els clubs. Un fet que es qüestiona Joan Ferrer, David Pagès i Marta Campeny

Share
One Response to L’esport calellenc atrapat: plegar o continuar?
  1. Pepe Sillero Respon

    Los inspectores que dejen el Basquet tranquilo.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.