La Half Challenge 2013 s’obre al Vallès Oriental. Del pla a la muntanya

Els ciclistes hauran de superar les exigents rampes d'accés a la Costa del Montseny, algunes amb desnivells del 7%. Font: carlespascual.cat

Per primera vegada, a les quatre edicions de la Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme que s’han fet fins ara, la prova no es farà íntegrament al Maresme. La modalitat de natació i la de la cursa a peu sí, però per a la bicicleta s’ha dissenyat un recorregut amb un perfil molt més exigent, a una única volta de 90 quilòmetres, i adequat a les exigències d’un campionat d’Europa. L’objectiu és doble. Augmentar el nombre d’inscrits, fins ara limitat pel fet de l’acumulació de ciclistes en un circuit per l’N-II, en què s’havia de completar més d’una volta. I amb l’atractiu de la dificultat del traçat, propiciar la presència dels millors triatletes. A falta de la confirmació oficial que arribarà els pròxims dies, infocalella us avança el recorregut que s’aproximarà molt al que es mostra a la imatge.

La sortida i l’arribada seguiran fent-se a Calella, però majoritàriament, passarà per poblacions del Vallès Oriental. Des de Sant Pol s’enfilarà ja cap amunt per Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta. Es travessarà la Serralada del Montenegre-Corredor per Vallgorguina i el Collsacreu, fins arribar a Sant Celoni.

Rampes de fins al 7% i una altitut màxima de 659 metres
L’ascensió cap al Montseny s’inicia des de Sant Celoni. El recorregut té un fals pla inicial fins a la rotonda de Campins. En aquest punt, es puja cap al Turó de l’Home, agafant el trencant a l’esquerra direcció al petit municipi de Mosqueroles, ja dins el Parc Natural del Montseny. Passat Mosqueroles, s’inicia l’ascensió a la Costa del Montseny. Uns 5 quilòmetres de rampes entre el 6 i el 7% fins als 659 metres d’altitut. Arribats a dalt de tot, comença el descens per l’altra cara (es passa per Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera), com mostra el perfil de l’etapa. Des de Sant Celoni, es refà el camí fins a Calella.

Perfil del recorregut dissenyat a través del web "openrunner.com". Punt de màxima altitut a l'alçada del Montseny.

Share
3 Responses to La Half Challenge 2013 s’obre al Vallès Oriental. Del pla a la muntanya
  1. Joan Carles Castellà Respon

    Coincidint amb el 5é aniversari el Half Challenge aposta per un canvi radical en el circuit de ciclisme. Personalment crec que, a part de fer la prova més dura i per tant una mica més èpica, aquesta aposta comportarà una nova perspectiva a una prova tradicionalment “casada” amb el mar, però al mateix temps farà que el temut drafting (principal enemic del triatló de llarga distància) no sigui tan present al 2013. Enhorabona per l’aposta!

  2. James Manresa Respon

    Em sembla una proposta molt interessant, que al meu entendre fa molt més atractiu l’avorrit antic recorregut per la NII. Amb la natació i la marató ens casem amb el mar, i amb la bicicleta descobrirem els fantàstics paratges muntanyencs. Espero que gaudeixi de la cobertura mediàtica que es mereix i que la gent de les poblacions per on passa ho gaudeixin.

  3. vicenç clotet Respon

    Meu fet una putada, tinc 66 anys, i el recurregut pla a mi m´agradaba i em anaba ve, hara aquet nou recurregut es du per mi, i en sera un doble esfors.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.