Un altre pegat al problema de les bandes rugoses del vial de l’autopista

La solució no arriba. La concessionària ACESA ha esporgat la vegetació. Foto: carlespascual.cat

Fa un any i mig que els veïns de les cases unifamiliars del districte 3 de Calella (al costat del carrer Joan Corominas), demanen una solució al soroll que generen les bandes rugoses que alenteixen la marxa dels vehicles que entren i surten de l’autopista C-32. I el més calent a l’aigüera! Ni la Generalitat de Catalunya, que té la titularitat del vial, ni la concessionària ACESA, que en fa el manteniment, han fet res per evitar les molèsties als veïns. La famosa “pantalla vegetal”, amb què es volia evitar el soroll, no ha funcionat. L’últim pegat ha arribat aquesta setmana. Veient que el rebrot de la vegetació (que havia de generar la pantalla) ha estat impossible, la concessionària ha decidit fer-hi una poda d’esporga.

L’Ajuntament envia una carta a la Generalitat
Demanen la retirada de les bandes sonores dels carrils d’accés a l’autopista. Des del consistori es considera que són innecessaris en aquest costat, pel fet que els vehicles hi arriben a una velocitat reduïda (l’entrada al vial des de l’N-II, ve precedida d’un semàfor). La Generalitat és reticent a treure’ls, pel fet que l’acció crearia un precedent. No obstant, s’han compromés a realitzar un nou estudi acústic per valorar la petició.

NOTÍCIA RELACIONADA: Segona mobilització veïnal per les bandes rugoses

Share
4 Responses to Un altre pegat al problema de les bandes rugoses del vial de l’autopista
 1. enrique picallo Respon

  Tornem al principi. Ara, novament, a realitzar un nou estudi acústic, i així estarem un altre any més, i un altre,………
  Només hi ha dues solucions, treure les bandes rugoses o posar unes pantalles acústiques (que no siguin vegetals).

 2. David Pujol Garcés Respon

  D’això se’n diu anar marejant la perdiu. Sembla que no hi hagi cap voluntat de solucionar els problemes de la ciutadania. Els beneficis de les concessionàries de les autopistes estan més que demostrats. Tant costaria fer una inversió en pantalles acústiques com déu mana?
  De qualsevol manera, moltes gràcies Carles per mantenir l’afer viu i fer-lo públic.

 3. enrique picallo Respon

  Totalment d’acord amb el David. Amb els beneficis que tenen, no una, sinó 20 pantalles acústiques poden fer.

 4. Pere Respon

  La única solució és la famosa rotonda cap a la zona industrial. Us asseguro per experiència (hi passo cada dia) que les bandes no redueixen la velocitat, i les pantalles no serviran pels veins de les cases altes. El soroll puja amb absoluta veligerència fins a ser del tot insoportable.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.