La socialista Lídia Font canvia Calella per Sant Pol de cara a les municipals

El paper del PSC a Sant Pol [Maresme] ha estat gairebé residual des què a les últimes municipals es van quedar a pocs vots de repetir el seu únic regidor aconseguit el 2007 [2 regidors el 2003, amb 372 vots; 1 regidor el 2007, amb 198 vots i sense representació el 2011, amb 121 vots]. I ara, en ple debat sobre les batejades com a “llistes fantasmes”, l’encara regidora del PSC de Calella, Lídia Font, es presenta com a número 1 de la llista dels santpolencs. Segons ha pogut saber infocalella, la proposta hauria sortit de la secretaria del partit al Maresme. Font és membre de la comissió executiva, com a secretària de la Gent Gran.

Una “forastera” a Sant Pol
Lídia Font en una imatge d'arxiu. Foto: Tino ValduviecoFont encapçala una llista, en què el número 2 és Ramon Tarridas, nascut a Sant Pol i antic militant del PSC i que ara es presenta com a independent. No ha estat mai regidor al municipi, tot i que per la seva professió de pescador artesanal, ha participat dels debats sobre política pesquera a nivell europeu. A hores d’ara, la incògnita, que no es farà pública fins al dia 8 de maig, és saber per què s’ha triat a Lídia Font com a cap de llista, tenint un home fort i reconegut a Sant Pol com Tarridas. En unes municipals, on sempre s’ha dit que es vota la persona per sobre del partit, inicialment, el PSC ha prés la decisió que sigui algú de fora qui defensi la marca. Tarridas és independent i el tercer de la llista, Joan Carles Cerdán Rossell, també [nascut a Calella, però fa més de 20 anys que resideix a Sant Pol]. Lídia Font té la difícil papereta de sumar vots com a “forastera” a Sant Pol i fer-ho per al partit, que s’hi juga llocs de representació als consells comarcals i, conseqüentment, les seves derivades econòmiques a la tresoreria del partit. Des de l’Agrupació local del PSC a Calella s’assegura a aquest portal que no tenen constància que Font renunciï a la seva continuïtat al grup calellenc.

La llista per Sant Pol també inclou altres noms com els de Martina Pilar García-Calvo Moreno [PSC-CP], que és de Pineda; el de Maria Rufina Segura Andreu [PSC-CP], que va ser la primera suplent a la llista del PSC de Pineda l’any 2003; o el dels independents Lucia Campos Salas o José Carlos Ruíz Cruz, tercer i quart respectivament.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.