L’EOI de Calella ocuparà més de 800m2 a la Fàbrica Llobet-Guri

Plànol de la superfície que ocuparà l'EOI de Calella. En color blau, la zona d'actuació. Font: Ajuntament de CalellaEl compte enrere s’iniciarà el 8 de juliol. Aquest dia començaran les obres de la reforma interior de l’espai que ocuparà l’Escola Oficial d’Idiomes de Calella (Alt Maresme) a la Fàbrica Llobet-Guri. Prèviament, aquesta setmana, es farà l’adjudicació definitiva de l’obra per un valor superior als 350.000 euros. Tindrà 6 aules lectives que no s’ocuparan totes aquest primer curs. S’han fet, amb la previsió que d’aquí a un any, hi haurà una segona línia ofertada dels mateixos idiomes, rus, anglès i alemany. A banda, l’EOI també disposarà d’una aula multimèdia i una de polivalent per a diferents usos. I una altra per als professors. L’accés es farà a través del vestíbul, on s’ubica l’ascensor i les escales per accedir a les diferents plantes. A la primera, en paral.lel al carrer Sant Pere i començant des de la part posterior de la Fàbrica, hi anirà l’escola.

Jordi Sitjà, tinent d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient a l'Ajuntament de CalellaL’adjudicació de l’obra, feta a la baixa, inclou un seguit de millores que corren a càrrec de l’empresa que s’encarregarà de la reforma. Una d’elles, un tancat d’alumini d’unes 22 finestres que corresponen a l’espai correlatiu a la superfície que ocupa l’escola (vegeu imatge). Un espai, d’uns 300 metres quadrats, que s’ha reservat per a futures actuacions, que dependran del Pla d’Usos de la Fàbrica. Tot i així, la intenció de l’equip de govern passa perque sigui ocupat per serveis educatius (l’Escola d’Adults) i diferents serveis municipals. El tinent d’Alcaldia de Territori i Medi Ambient, Jordi Sitjà parla de l’actuació que s’hi farà a partir del 8 de juliol Jordi Sitjà “és una obra de reforma important”

Actualment, la superfície destinada a l’EOI estava ocupada per l’Associació de Dones de Calella i un grup de Country. S’han alliberat també, dos espais de l’entitat ‘Pa, vi i Moltó’ i la Fundació Vicenç Ferrer. Sitjà nega que la nova ubicació atorgada a les dues primeres entitats es pugui considerar com a definitiva Jordi Sitjà “el pla d’usos ha de contemplar un estudi més profund”

Inscripcions, al setembre
Núria Parella, tinenta d'Alcaldia de Política SocialEl, 2, 3 i 4 de setembre, la inscripció es farà de forma telemàtica. El dia 5 s’ha reservat per a fer-la presencialment. Des d’aquesta setmana la directora del centre té un espai a la Fàbrica (a l’àrea d’educació) per atendre possibles dubtes. Fins ara, l’interès per les matriculacions es força elevat. Bàsicament, pel rus i per l’anglès. En aquest sentit, des de l’Ajuntament calellenc, encara no s’han plantejat la possible eliminació dels cursos de rus que aquest any han adreçat als comerciants, com diu la tinenta d’Alcaldia de Política Social, Núria Parella Núria Parella “encara no hem pensat si anularem els cursos de rus”

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.