L’Handbol Platja Alcalà pentacampió a Calella

El Balonmano Playa Alcalà ha guanyat 3 vegades el torneig organitzat a Calella. Una jugada d'aquesta edició. Foto: carlespascual.cat

Cossos girant 360 graus. Gols que valen doble. Pilota a l’aire i a volar. Espectacle en estat pur, afavorit per una superfície, la sorra, que fa que les caigudes siguin, fins i tot agradables. Això és l’handbol platja. Res a veure amb el que es practica a la pista. Fins al punt, que hi ha esportistes que han fet el salt a la platja i d’altres que, després d’una carrera exitosa en pista es ‘jubilen’ jugant a un bon nivell a la sorra. Aquestes dues condicions es donen en el Club Balonmano Playa Alcalà d’Henares. Com diu la cançó del grup musical, ‘Los Refrescos’, “al llegar agosto, vaya, vaya, aquí no hay playa”. I nosaltres afegim, però tenen un equip campió d’Europa d’handbol platja. I per cinquena vegada, la quarta de consecutiva, campions a Calella, un dels tornejos més prestigiosos que cada any organitza el Club Handbol Platja Calella. Com s’ho han fet a Alcalà, per arribar a dalt de tot?

Juan Carlos Zapardiel, 'Zapa'El projecte d’handbol platja a Alcalà de Henares té un promotor, Juan Carlos Zapardiel, ‘ZAPA’. Ell és l’alma mater del club, el seu president, jugador, entrenador i professor universitari. Malgrat el poc reconeixement mediàtic i la falta de suport econòmic que reben des les institucions, i malgrat no tenir platja, la il.lusió per aquest esport els ha fet acumular títols. El més preuat, la Copa d’Europa de clubs guanyada a Umag, a Croàcia. Disposen de dues instal.lacions permanents adequades per a la pràctica de l’handbol platja a Alcalà. ‘ZAPA’ recorda que als inicis, cap a l’any 1997, ells van haver de posar molt de temps de la seva part Juan Carlos Zapardiel, ZAPA “teniamos un barrizal que adecuamos”

Hugo Javier MaderaA l’equip, tenen també un MVP de l’últim campionat europeu. És Hugo Javier Madera. El jugador franquícia. Per jugar i guanyar, l’equip ha de posar diners de la seva butxaca. Majoritàriament, i tret de l’equipatge que utilitzen, la resta s’ho han de pagar tot: els desplaçaments i l’estada als hotels. I a més, posar-hi moltes ganes! Sobretot, quan en ple hivern han hagut d’entrenar per preparar l’Europeu i guanyar, equips que es poden considerar mig professionals, amb alguns dels seus integrants amb nòmina. L’Hugo recorda per a infocalella les condicions que han hagut de suportar els últims mesos de gener i febrer Hugo Javier Madera “es imposible entrenar con 2 bajo cero”

NOTÍCIES RELACIONADES
8è torneig d’handbol platja a Calella, l’espectacle a casa
Entrevista a Albert Ichart, organitzador del torneig

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.