Un petit mercat de la Boqueria a Calella

Una de les parades de peix del mercat, situada al passadís central. Foto: carlespascual.cat

Poques parades (de 10 a 15), però de qualitat. Amb aquesta intenció, tècnics de la Diputació de Barcelona treballen el projecte de remodelació interior del Mercat municipal de Calella, un edifici catalogat obra de l’arquitecte català, Jeroni Martorell i Terrats. El fet que estigui a tocar del carrer Sant Joan, convertit ja en un nou centre comercial, fa que se li vegin moltes possibilitats de reconduir-lo com el pol central d’entrada a la ciutat. De moment, però, pensant ja en el canvi d’imatge que se li vol donar, s’iniciaran tot un seguit de reformes menors amb els 100.000 euros pressupostats en la partida d’aquest 2013 amb aquesta finalitat. Destinats a canviar la il.luminació, instal.lar comptadors de corrent, pintar les parets, a fer-lo més acollidor a l’hivern (es muntaran unes cortines de calor a les portes d’entrada) i obrir les parades tancades de la part que dóna a la carretera.

MONTSERRAT CORDÓN. REGIDORA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA COMERÇ I CONSUM. Una de les opcions de futur que també s’estudia, és la de permetre l’entrada d’una gran superfície comercial que compartiria espai amb els paradistes.

Segons explica Montserrat Cordón, “és difícil fer entrar una gran superfície, perquè ells sols demanen ja un mínim de 1.700-1.800 m2” (és la quantitat total que ocupa el mercat). Aquesta, però, és una opció que agrada. Els tècnics de la Diputació de Barcelona pretenen un canvi d’hàbits per encabir el projecte, entre ells, obrir matí i tarda de dilluns a dissabte

[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/01/Mercat-municipal-Montserrat-Cordon-habits.mp3|titles=Mercat municipal Montserrat Cordon (habits)]S’acabaran els lloguers i s’obrirà un concurs
El manteniment del mercat fa temps que és deficitari. Els paradistes hi estan de lloguer, molts d’ells amb contractes de fa molts anys i a uns preus totalment desfasats pel que es paga actualment. Quan tiri endavant la remodelació s’obrirà un concurs públic per atorgar concessions. Segons diu Cordón, “ells tindran preferència per mantenir la seva parada”. Ara bé, se’ls deixarà clar que les condicions ja no seran les mateixes i que la concessió requerirà una inversió econòmica important

[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/01/Mercat-municipal-Montserrat-Cordon-concessions.mp3|titles=Mercat municipal Montserrat Cordon (concessions)]Segons Cordón, en el termini d’un any hauria d’estar enllestit el projecte dels tècnics de la Diputació. Els càlculs inicials és mouen al voltant d’una inversió d’1 milió d’euros.

Share
2 Responses to Un petit mercat de la Boqueria a Calella
  1. Josep Barri Respon

    L’entrada d’una gran superfície comercial dins el mercat fent competència a la parada clàssica, augmentar notablement el preu de les concessions o entrar en rivalitat amb l’emergència del carrer de Sant Joan, no sé si són les millors mesures per reactivar el Mercat de Calella.
    Esperem que l’informe dels tècnics de la Diputació sigui amb mentalitat de proximitat i no de “capital”.

  2. sonia Respon

    Aquesta idea de renovació del mercat no ve pas d´ara, ja fa anys que se’n parla, i les antigues regidories de comerç ja havien fet estudis. A veure si d´una vegada ens diuen el què i el com. Gran part de la solució està en mans de l´actual ajuntament.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.