Roben un gran nombre d’escocells del Passeig Manuel Puigvert de Calella

Entre 28 i 30 de les peces de ferro que envolten els arbres han desaparegut del Passeig Manuel Puigvert per l'acció dels lladres

La gran majoria dels escocells que han estat sostrets són a la zona compresa entre l’àrea infantil del Passeig (al costat del Bar rodó) i el pont de fusta que cobreix la Riera Capaspre. Una possible explicació es basaria en el fet que la proximitat de l’aparcament a la zona de passeig, facilitaria la feina dels lladres que tindrien una càrrega més ràpida de les peces robades. El Tinent d’Alcaldia de Seguretat i Serveis de Ciutat, Albert Torrent, confirma a infocalella l’acció dels lladres de ferro.

ALBERT TORRENT. REGIDOR CiU a CALELLA[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/01/Escocells-robats-Albert-Torrent-1.mp3|titles=Escocells robats Albert Torrent (1)]

El buit que deixen els escocells és cobert amb sorra

Són peces fetes a mida i que configuren un entramat a la base dels plataners, amb la funció de canalitzar i filtrar l’aigua de pluja. S’està investigant l’autoria dels fets, tot i que el mateix Torrent reconeix que serà difícil trobar els infractors. Des de l’Ajuntament de Calella, s’està demanant un pressupost per restituir-los. El càlcul inicial valora cadascun dels escocells robats en uns 200 euros. El pressupost del 2013 ja incloïa una partida per restaurar tots els que estan malmesos i aplanar, amb una capa de sorra, els desnivells del Passeig Manuel Puigvert. No són les úniques accions vandàliques amb què s’han trobat últimament. També hi ha hagut robatoris de coure a la zona dels miradors de la carretera.
[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/01/Escocells-robats-Albert-Torrent-3.mp3|titles=Escocells robats Albert Torrent (3)]

L’Ajuntament no s’ha plantejat la substitució d’aquests escocells per cap altre sistema de recollida d’aigües. Fa un temps, es va procedir a la neteja de les altres peces, molt més pesants, que canalitzen l’aigua entre arbre i arbre. L’acumulació de sediments havia fet que s’obstruissin cada vegada que plovia amb força. Amb el temps, la canalització ha tornat a omplir-se de brutícia, bàsicament de fulles.

[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2013/01/Escocells-robats-Albert-Torrent-4.mp3|titles=Escocells robats Albert Torrent (4)]Dues persones contractades a través dels plans ocupacionals de l’Estat espanyol s’afegiran a la brigada de jardiners de l’Ajuntament per ajudar en les feines de neteja.

Share
One Response to Roben un gran nombre d’escocells del Passeig Manuel Puigvert de Calella
  1. Miquel Respon

    El que podeu fer és un seguiment pels drapaires i comprovar si estan allà o qui les porta per vendre-les i al ferroveller demanar-li d’on provenen i el DNI de qui se les emporta pel canvi o venda. Això ho van fer on jo visc i ha portat bons resultats. Proveu-ho un temps el seguiment i ja direu què tal.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.