El nou Salicrú i l’EOI, dos convenis en un

El ple de l’Ajuntament de Calella debatrà aquest dijous, en un dels punts de l’ordre del dia, el ‘conveni de col.laboració entre l’Ajuntament de Calella i la Generalitat de Catalunya per a la cessió d’usos de l’espai de la Fàbrica Llobet-Guri‘. Una cessió, que en el cas de la nova escola Salicrú es diu que és “indefinida” i que la finalitat no serà mai diferent a l’educativa, sense l’autorització del Departament d’Enseyament. En l’escrit, es parla de la creació a la Fàbrica d’un “complex educatiu” (el mes de maig passat, la consellera Irene Rigau va parlar per als micròfons d’infocalella, de “petit campus educatiu”). Al conveni s’afirma que d’acord a la planificació escolar, es preveuen diferents actuacions. Les dues principals, la creació de la nova escola Salicrú i la implantació de l’EOI (Escola Oficial d’Idiomes) de l’Alt Maresme. I aquest punt, la inclusió en un mateix paquet dels dos centres, ha generat controvèrsia entre l’oposició després de celebrar-se les comissions informatives.

La direcció de l'AMPA de l'Escola demana un SÍ, per coherència i dignitat. Font: AMPATotes les forces polítiques al consistori han donat ja el seu vot favorable a la construcció de l’EOI, però cal recordar que, pel que fa al Salicrú, la seva ubicació a la Fàbrica no va ser aprovada per unanimitat. Van ser 8 vots favorables de Convergència i Unió, els 5 en contra del PSC i les abstencions d’ERC i el Partit Popular. Amb aquest rerafons, ara s’ha de donar llum verda a un sol conveni en què el sí, no discrimina entre una i altra escola, sinó que condiciona l’una a l’altra (el petit campus educatiu). Fonts consultades per aquest portal de notícies, confirmen el vot negatiu dels socialistes calellencs. Els representants populars afirmen que ja han avisat que “si les dues coses van per separat, la votació serà diferent”, per afegir que, de moment, l’abstenció està assegurada, però, “probablement” el seu vot serà “negatiu”.

Queda el vot d’Esquerra Republicana. Serà clau perquè el conveni tiri endavant. I segons tenim entés, serà “coherent” amb el que han defensat fins ara (el mes d’abril, la seva regidora Cristina Gómez, va dir que ells no bloquejarien cap dels projectes que van a la Fàbrica). L’abstenció, en garantirà l’aprovació. Els republicans mostren una gran disconformitat amb el fet que el conveni torna a fer referència a la impossibilitat de fer l’escola als terrenys de Joan Corominas. Des del sector convergent no s’està per la feina de variar el text de l’escrit que arriba des de la Generalitat. Asseguren que ells no en són responsables i que ha estat feina dels tècnics que l’han el.laborat.

A tot això, l’AMPA de l’Escola Salicrú ha anunciat la seva presència al ple (vegeu imatge).

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.