El PSC de Calella ven tranquil.litat

El PSC ha tingut aquesta setmana la primera reunió de l’any del grup municipal. Important, perquè després de l’incident de l’últim ple entre el portaveu del grup al consistori, Josep Maria Juhé i un dels seus membres, Emili Pérez, calia tancar ferides. Bàsicament, reconduir una situació que, portes enfora, va accentuar la divisió interna pel que fa a la manera de fer política d’uns i d’altres, a través de la imatge que “venen” públicament. L’endemà del ple en què es van aprovar els pressupostos municipals, el primer secretari del PSC de Calella, Joan Torrent, va demanar-los explicacions. La trobada amb en Juhé va ser presencial. Amb Pérez, telefònica. I es va acordar no furgar més i deixar passar el temps perque tots dos trobessin una solució que rebaixés la tensió existent, palpable durant les intervencions i també a la sortida del ple.

Ahir va ser el dia en què es van trobar a la seu de l’agrupació. La discòrdia es va tancar en “clau interna”, com s’ha explicat a aquest portal.

Josep Maria Juhé, portaveu del grup municipal del PSC de CalellaEmili Pérez, regidor del PSC de Calella a l'Ajuntament
Tot i l’aparença de normalitat, el debat intern continua. A les portes també que en Josep Maria Juhé anunciï la seva decisió de futur amb el partit. Falta trobar el moment idoni per fer-la pública, tot i que ja està ben madurada.

 

Així es va expressar el regidor socialista Emili Pérez, als representants del Partit Popular i d’Esquerra Republicana de Calella a l’últim ple, amb la posterior desaprovació de Josep Maria Juhé Embolic PSC

El primer secretari de l’agrupació socialista, Joan Torrent ha parlat per a infocalella “va ser un fet que lamento, però hem passat pàgina”. És la primera veu del partit que n’opina.

Joan Torrent, primer secretari del PSC de CalellaHan passat ja uns dies de l’incident, però encara no l’hem sentit. Què en pensa?
Va ser un fet que lamento que passés. A nivell de l’agrupació ho hem analitzat i hem passat pàgina. Hauria estat millor que no s’hagués produït, però va passar. Ja no té més repercussió.

Es pot fer la lectura que l’incident respon als diferents punts de vista entre Josep Maria Juhé i la resta de membres del grup?
No. Va ser un malentès. En aquell moment, l’Emili va rectificar, com li van demanar els altres grups i en Josep Maria no ho va sentir. I va fer la intervenció que va fer. No només va dir el que va dir, sinó que va dir altres coses. No li donem, ni té cap transcendència.

És una acció reprobable, de tots dos?
No. Per mí, no és un fet reprobable.

Ajuda a la imatge del PSC?
Home, doncs no. Però tampoc en fem una qüestió que ens hagi de tenir encallats o amoïnats. Hem passat pàgina i seguim endavant.

Passar pàgina vol dir que s’han curat les ferides?
I tant, s’han aclarit les coses, completament.

Joan Torrent s’ha plantejat la possibilitat d’aplicar sancions?
No, en absolut. Les coses les parlem i és el que hem fet.

En Josep Maria Juhé va deixar clar que a finals del 2013 comunicaria la seva decisió de futur respecte al partit i a la política. Els ha dit ja alguna cosa internament?
No, aquesta és una qüestió de la qual no hi ha cap notícia.

Però hi ha converses, suposo. Si es dóna l’hipotètic cas que ell plega, caldrà buscar-li un substitut.
Sí. El dia que passi ja ens explicarem. Quan la situació sigui ferma ja la plantejarem i la tractarem. Serà el moment de fer públic el que calgui, quan passi. En aquests moments, no n’hem de dir res.

No voler dir res, no vol dir que no s’estiguin fent coses
(riures…) No hem de dir res. Ara no és una qüestió que estigui al damunt de la taula.

Les diferències ideològiques continuen?
No hi ha diferències ideològiques entre el que defensa en Josep Maria i el que defensa el partit. Esteu equivocats qui ho penseu.

Ell ha manifestat que existeix discrepància interna en la manera d’interpretar el futur de Catalunya
Aquest és un altre tema de debat. Parlàvem de política municipal. A ningú escapa que dins el PSC hi ha dues posicions, una minoritària i una majoritària, però que no és cap impediment perquè en Josep Maria segueixi a la política local com fins ara. Vull deixar molt clar això. En Juhé pot tenir el seu pensament pel que fa a la política socialista respecte a Catalunya, però això no ha afectat a l’agrupació local. No ens ha perjudicat en treballar per Calella.

Les relacions personals són bones?
Boníssimes.

Entenc que es podrien dir moltes coses més, però que possiblement ara no toca. Una última valoració sobre l’acord PSC-CiU, firmat recentment. En feu una lectura en clau electoral per a les municipals?
No, no fem política a Calella en clau de càlcul polític de futur. En absolut.

ÀUDIO DE L’ENTREVISTA Entrevista Joan Torrent PSC

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.