La Fira de Calella a debat, amb Cristina Gómez (ERC)

El 4×5 d’aquest dimarts el compartim amb Cristina Gómez, la regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Calella. El qüestionari sobre el present i el futur de la Fira de Calella i l’Alt Maresme té 5 preguntes, les mateixes per als quatre representants del consistori calellenc, l’alcaldessa Montserrat Candini; el regidor del PSC, Josep Maria Juhé; el del PP, Miquel Campoy (vegeu les seves respostes) i aquest dimarts (18 de setembre del 2012) és el torn per a Cristina Gómez.

Foto: Alfred Lieury

CRISTINA GÓMEZ. REGIDORA D’ERC A L’AJUNTAMENT DE CALELLA

1. Què vol ser la Fira: un referent comarcal (Alt Maresme) o un referent local?
Tal com està plantejada ara vol ser un referent comarcal. Entenc que ara mateix la Fira la formen bàsicament les entitats de la ciutat, els oficis i comerços artesans, l’alimentació i tot el bloc vinculat al monogràfic. El que dóna valor afegit a la Fira, per tant, és la riquesa de les entitats culturals, socials, esportives, educatives, d’una banda, i l’atractiu que significa el monogràfic, a través del qual es dóna a descobrir una ciutat, zona geogràfica o cultura.

2. Què hi fa falta perquè el comerç de Calella tingui presència?
Penso que l’objectiu de la Fira no és ni hauria de ser esdevenir l’aparador de l’oferta comercial de la ciutat. Entenc que la Fira és i ha de continuar sent una activitat a la nostra ciutat que aporti un granet de sorra a la nostra identitat i riquesa com a calellencs i calellenques i que, alhora, beneficiï al comerç local gràcies als visitants que tinguem. El comerç de Calella ja s’està promovent des de l’Ajuntament i des de la pròpia Associació de Comerciants, amb campanyes i incentius concrets.

3. El monogràfic, com eix vertebrador, s’ha de mantenir?
Penso que tenim dues opcions: o bé mantenir el monogràfic vinculat a la Fira, per intentar fer-la més atractiva, o bé optar per una Fira més centrada en el teixit associatiu de la ciutat i celebrar, en un altra època de l’any, un cap de setmana, dedicat a una ciutat o cultura, com a esdeveniment de reclam turístic de la ciutat.

El que tinc clar és que la Fira, com a tal, l’hauríem d’aprofitar perquè realment fos una mostra de les entitats locals que tenim a la nostra ciutat. Tenim una ciutat amb una riquesa immensa d’entitats de tipus cultural, veïnal, esportiu, social. Quan ens posem a pensar com millorar i redefinir la Fira, per a mi, aquest és un element important. Aprofitem la Fira i fem que les entitats tinguin un aparador important per ensenyar què fan i com contribueixen a generar relacions positives, humanes, entre els calellencs i calellenques i potenciem la interrelació entre elles? Hauríem de fer un esforç perquè la gran majoria d’entitats de la ciutat hi fossin representades i trobessin a la Fira un espai on animar a la ciutadania a participar-hi. A la nostra ciutat, moltes activitats estan organitzades per entitats. A vegades i sortosament, hi ha activitats organitzades per més d’una entitat. Però penso que encara tenim el repte d’engrandir la nostra capacitat de fer que les entitats col.laborin entre elles, cooperin, també amb l’Ajuntament, per potenciar i consolidar esdeveniments culturals, esportius, socials a la nostra ciutat, fets per gent de Calella, on hi hagi un compromís recíproc. La Fira, més enllà de ser un espai on les entitats que hi són presents expliquen el que fan, com ara, podria ser un bon espai de trobada de l’associacionisme calellenc.

4. La Fira i la Festa Major, juntes o separades?
Si potenciem el vessant associatiu i d’entitats de la Fira, com comentava abans, entenc que la Fira té un encaix completament a la Festa Major. No em sembla malament que es celebrin coincidint en el temps. Ara bé, penso que és un error voler o fer que les activitats de la Fira provoquin reduir l’oferta de la Festa Major.

5. És necessari pagar una entrada?
Si a la Fira s’ofereix una oferta complementària de conferències o activitats singulars, mostres d’artesans, que aportin un valor afegit a l’esdeveniment, aleshores em sembla correcte que s’hagi de fer pagar entrada.

QÜESTIONARI: Les respostes de Montserrat Candini, alcaldessa CiU (llegeix-les)

QÜESTIONARI: Les respostes de Josep Maria Juhé, regidor del PSC (llegeix-les)

QÜESTIONARI: Les respostes de Miquel Campoy, regidor del PP (llegeix-les)

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.