La taxa turística prioritzarà Challenge, Volta, NEC i base nàutica, a Calella

L’equip de govern està acabant de tancar el pressupost per al 2014, abans de presentar-lo als grups municipals del consistori. A finals de novembre, o principis de desembre, Calella rebrà la tercera fracció de la taxa turística. La més important, tenint en compte que equival als mesos d’estiu i, per tant, de plena ocupació hotelera. Fins ara, ja s’han ingressat més de 63.000 euros: 10.700 de la primera tongada i uns 53.000 de la segona. Pel que fa a la tercera i última, s’esperen al voltant dels 170.000 euros. En el global, i sense una precisió exacte sobre la xifra definitiva, el càlcul que s’estableix és que la taxa turística comportarà a Calella un retorn que se situarà per sobre dels 200.000 euros. Aquesta quantitat cal reinvertir-la, de forma consensuada amb l’empresariat calellenc, en activitats o actuacions de promoció turística. Infocalella ha tingut accés a la distribució prevista, que pot tenir variacions, en funció de la xifra final que es recaptarà.

50.000 euros per a la Challenge
La triatló, que ja ha complert 5 edicions a Calella, rebrà la quantitat més elevada de la distribució que se’n farà dels ingressos de la taxa turística. Un increment important respecte als 20.000 euros destinats en l’últim pressupost i a la quantitat simbòlica de 1.000 euros de fa dos anys. En unes declaracions a Infocalella, l’alcaldessa Montserrat Candini confirma que la partida econòmica servirà per ajudar els empresaris que aporten capital privat per mantenir la prova esportiva Taxa Turistica Candini (Challenge)

La Volta a Catalunya rebrà 35.000 euros
Una quantitat que incrementa en 5.000 euros, la que es va assignar a l’organització de la cursa ciclista degana a Catalunya l’any passat. No serà la mateixa per a cadascún dels anys de durada del conveni. En l’última edició es va fer públic l’acord per a lligar Calella a la sortida de la prova els pròxims 4 anys. L’acord anunciat verbalment, encara no està signat Taxa Turistica Candini (Volta)

El repartiment de la resta de diners de la taxa turística es farà de la següent manera. 45.000 euros a la promoció de les activitats de les Nits d’Estiu a Calella (NEC), que tinguin un vincle amb el Far, pel fet de ser un dels patrimonis culturals de la ciutat. I 40.000 més, a la base nàutica. La resta serviran per a la senyalització turística de futures rutes de BTT o bicicleta de muntanya, a més de circuits de ‘running‘ que estan en estudi per part de l’Ajuntament de Calella i que anirien a la zona del Parc Natural del Montnegre, sempre dins el terme municipal de Calella. La quantitat que s’hi destinaria són 15.000 euros. Finalment, el vídeo promocional ‘Calella, moments de felicitat’ estarà cobert íntegrament per la taxa, amb 5.700 euros i diferents actes commemoratius dels 60 anys de turisme vacacional a la ciutat, amb 12.000 més.

Share
One Response to La taxa turística prioritzarà Challenge, Volta, NEC i base nàutica, a Calella
  1. Josep Barri Respon

    La veritat és que jo pensava que la major part aniria en noves iniciatives i/o inversions innovadores i no pas en activitats ja assentades al calendari turístic.
    Suposo que, en tot cas, això es veurà ara reflectit a la partida de Turisme dels pressupostos que agafarà aquesta altra funció….

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.