Sortiran de plaça de vermell maduixa!

La Colla castellera de l'Alt Maresme fa els seus assajos a l'escola Sant Jordi de Pineda. Foto: Colla CastelleraLa Colla de Castellers de l’Alt Maresme farà el seu bateig el 26 d’abril a la Plaça de l’ajuntament de Calella. El bateig no és una actuació qualsevol per a les colles que s’inicien. És la confirmació. El reconeixement com a colla. Per això, caldrà sortir de plaça amb 3 castells de 6. I amb una camisa nova. Poc lliga el color blanc que ara, per norma llueixen, amb el vermell maduixa que es posaran quan acabin la seva actuació. Són els ‘maduixots‘, característics del Maresme i que, com la fruita, volen recollir els més saborosos aquest 26 d’abril.

Aniran de vermell, però podrien haver acabat de marró sorra, el color de la platja i de la sorra de la Tordera, o bé de negre, en honor al Montnegre. Marc Ruíz, el cap de colla, posa en ordre la varietat cromàtica Castellers Marc Ruiz (colors)


Marc Ruíz, cap de Colla castellers Alt MaresmeI per l’estrena, a Plaça, vindran acompanyats de dos padrins de luxe. Dues de les colles més importants, pel que fa a la proximitat geogràfica amb l’Alt Maresme: els Capgrossos de Mataró (Maresme) i els Marrecs de Salt (Gironès). En Marc Ruíz no es planteja, ara per ara, establir rivalitat amb els amics de Mataró Castellers Marc Ruiz (capgrossos)

Assaig de la Colla Castellera de l'Alt Maresme. Foto: Colla CastelleraAquesta és una colla atípica. No s’identifica amb una població, sinó amb 6. Calella, Malgrat, Pineda, Santa Susanna, Tordera i Palafolls. És per això que, no tindran una plaça pròpia, sinó 6. Els entrenaments, dos setmanals, es fan aquest any a Pineda. Però volen ser rotatoris i a Calella s’ha parlat de poder cedir un espai a la Fàbrica Llobet-Guri, tot i que la proposta és molt embrionària.

Sergi Mora, vocal de la Junta. Representant de Santa SusannaEl membre de la Junta i vocal de Santa Susanna, Sergi Mora, reconeix que la resposta i la implicació de l’Alt Maresme ha estat molt bona Castellers Sergi Mora

Pel dia del bateig, la Colla dels castellers de l’Alt Maresme provarà, segures, dues construccions: el 3 de 6 i el 4 de 6. I encara està per decidir si la tercera serà un 5 de 6 o bé un 4 de 6 amb agulla. La colla ha obert a la participació popular la troballa d’un logo.

És per això que està engegat un concurs, amb la participació de les escoles, perquè tothom que ho vulgui presenti el seu dibuix.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.