Els 3 interrogants de Josep Maria Juhé

Josep Maria Juhé. Foto: Xavier CàlizJosep Maria Juhé, el màxim representant del PSC a l’Ajuntament de Calella, respondrà en breu, -molt previsiblement aquesta mateixa setmana-, els interrogants que planegen sobre el seu futur polític. Acabarà la legislatura? Seguirà fent política? Continuarà al PSC? Tots tenen resposta i els membres de l’agrupació local socialista ja la coneixen, després que els hi va traslladar a l’última reunió. Juhé ha mogut peça. Ha passat una mica més de temps del que es va fixar (finals del 2013), però ara ha arribat el moment de fer públic el seu destí.

Pel que fa al primer dels interrogants, la topada pública amb el seu company de partit i també regidor, Emili Pérez, ha generat mala maror entre tots dos. Tot i els intents de pacificació, la relació ha quedat tocada. Després de l’últim ple, només han coincidit en públic una sola vegada, a la recepció a Ses Majestats els Reis d’Orient, feta a l’Ajuntament de Calella el 5 de gener. La fredor va ser notòria. Al ple de la discòrdia, Juhé va utilitzar la següent expressió quan va reprovar en públic el seu company “jo sí que m’excuso, en nom, encara, de ser portaveu del Partit Socialista”. D’aquest “encara”, s’interpreta que el seu futur pot estar en mans de la direcció del partit. El primer secretari de l’agrupació socialista, Joan Torrent segueix mantenint que és “el valor més important” que tenen. Fa més d’un any, l’octubre del 2012, Juhé responia al primer dels interrogants en una conversa amb infocalella Josep Maria Juhe (repor legislatura)

El seu encaix de futur està, a hores d’ara, més allunyat de la primera línia política. En part, per una desafecció amb la manera de fer dels partits. Hi ha deixat de creure. Juhé, partidari dels discursos transversals, vol treballar per la ciutat com ha fet quan era alcalde i ara, a l’oposició. El recent acord entre PSC i CIU per a dinamitzar l’economia de Calella, és un bon exemple de la seva filosofia que deixa enrera les diferències polítiques per sumar en benefici de la ciutat i el ciutadà. El setembre del 2013, Josep Maria Juhé ja ens deixava entreveure un distanciament amb la política Josep Maria Juhe (repor lluny politica)

El distanciament amb el PSC també és un fet. Posicionat al costat del sector catalanista, s’ha desmarcat dels seus companys de partit en diferents actes públics. Juhé, a títol personal, va ser present a l’acte de la via catalana, en què es va encerclar el Far de Calella i les Torretes. I també, a la recepció que es va fer a Calella, a la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell. Juhé ha quedat en minoria a l’agrupació, pel que fa a les qüestions ideològiques sobre el futur del país. Caldrà veure si, la coherència dels seus gestos el porten a prendre una decisió que acabi amb la seva etapa de filiació al partit.

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.