Marxa cap a la Independència: Entrevista amb Montserrat Candini

La comitiva va omplir la Plaça de l’Ajuntament de Calella, punt final de la Marxa per la Independència. Prèviament, a l’arribada a la Piscina Municipal, els van rebre la Colla de Geganters i Grallers de Calella amb en ‘Joanot’. Una gran estelada va encapçalar el recorregut de la marxa pels carrers de Calella.

MONTSERRAT CANDINI. Alcaldessa de Calella (CiU)
[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2012/07/Entrev-Montserrat-Candini.mp3|titles=Entrevista Montserrat Candini]

“Hi haurà debat sobre el pacte fiscal, han de notar al clatell el que ha decidit el Parlament”

 

La Plaça, fa goig?
Fa goig i quan ja tens una certa edat, recordes el combat polític per conquerir nous espais de llibertat i té coses comunes al que jo vaig viure el 75 i el 77.

Són els gestos que reclama la societat civil i perquè els polítics agafeu la seva velocitat?
Penso que de societat civil, n’hi ha molta. I els alcaldes som representants del conjunt de la societat civil. I per tant, s’ha de trobar l’equilibri entre el que personalment creus i el que representes a nivell institucional. És veritat que hi ha una societat civil cada vegada més forta, àmplia i deshinibida que s’apropa al que jo vull per a Catalunya: la màxima llibertat i soberania. Però, jo, com a Montserrat Candini, sóc alcaldessa del conjunt dels ciutadans de Calella.

El pacte fiscal fa l’efecte que està condemnat al fracàs. El següent pas passa per l’avançament de les eleccions i la convocatòria d’un referèndum?
El següent pas és… i perquè hem de dir que és fracàs. Pel que han dit des de Madrid?… En política no et pots deixar emportar pel que arriba. S’han de fer tots els passos. El més immeditat és anar a explicar-nos a Madrid, amb la màxima representació parlamentària, i després que ells diguin el que diguin, es vagin explicant, que nosaltres anirem responent. I sí el no és total i la miopia que demostren segueix, el president Mas farà el que cregui més oportú. Tan fàcil els hi posarem? Perquè el Montoro de torn, o l’ABC o la Razón, que defensen els interessos dels espanyols… No, no, han de notar al clatell el que ha expressat el Parlament de Catalunya.

Però pel que hem sentit, no hi ha ni debat?
Ja es veurà. Crec que debat hi haurà. Una altra cosa és que es pensen que els catalans, quan rebem intimidacions, hem de rebaixar els plantejaments. Res més lluny de la realitat. No hi ha retorn.

Els alcaldes de Canet i Sant Pol s’han compromès a deixar penjada l’estelada. Què passarà a Calella?
Jo no sé on la tenen ells. Nosaltres només tenim el pal gran de la Plaça de l’Ajuntament, pagat per un empresari i que, de manera expressa, va dir que volia la senyera. Per tant, el que hem de fer és respectar la seva voluntat. Intentarem trobar l’equilibri i que, cada vegada més, l’estelada formi part de la nostra realitat més quotidiana. Intentaré convèncer l’empresari que una gran majoria social se sent còmode amb l’estelada.

Si no se’l convenç, es buscarà un altre indret per recol.locar-la?
Ho intentarem perquè volem aportar el punt de pedagogia per fer entendre que l’estelada forma part d’un gran desig del conjunt de Calella i del país.

ÀUDIO: Entrevista a Montserrat Garrido, alcaldessa de Sant Pol: “ens obliguen a empipar-nos i a fer el cop a la taula” (llegeix-la i escolta-la)

ÀUDIO: Entrevista a Jesús Marín, alcalde de Canet de Mar: “des de Madrid ens deixen clar que el pacte fiscal no serà possible” (llegeix-la i escolta-la)

NOTÍCIA: L’Estelada també viatja per mar (llegeix-la)

NOTÍCIA: La Marxa cap a la Independència segueix fent camí (llegeix-la)

 

 

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.