Marxa cap a la Independència: Entrevista amb Montserrat Garrido

A Sant Pol de Mar, la Marxa per la Independència va tenir la primera aturada. Al Parc del Litoral, es va hissar l’estelada. Després, i al pas de la comitiva per l’Ajuntament, es va cridar ‘fora la bandera espanyola’. La música de la Big Bang Valona va acompanyar la rua independentista pels carres de la vila.

MONTSERRAT GARRIDO. ALCALDESSA DE SANT POL DE MAR (CiU)
[audio:https://www.carlespascual.cat/wp-content/uploads/2012/07/Entrev-Montserrat-Garrido.mp3|titles=Entrevista Montserrat Garrido]

“Ens obliguen a empipar-nos i a fer el cop a la taula”

Petits gestos com aquest, fan que el camí sigui més fàcil i menys llarg?
Entenc que sí. Fàcil, però no llarg. Cada vegada és més aprop.

El vostre ha estat l’exemple d’un Ajuntament que ha mostrat el seu catalanisme. Aquesta bandera que s’ha hissat, perdurarà al Parc del Litoral?
Si no ens la roben, perquè aquí sembla que hi ha predilecció o dèries de robar banderes. L’espanyola, en aquest cas.

Amb el tema del pacte fiscal, que sembla abocat al fracàs, se us obliga a fer un cop a la taula i dir les coses clares de cara al futur?
És que crec que ens obliguen a fer aquest cop a la taula. Nosaltres som un país molt tolerant, dialogant, i sembla que aquest diàleg no arriba. Tenim la porta tancada. Ens obliguen a empipar-nos, donar el cop de puny i dir, ja n’hi ha prou! El que no pot ser és que després que al Parlament de Catalunya, per majoria, hagi guanyat l’opció del pacte fiscal, d’entrada el divendres de dolor, ens regalin l’augment de les autopistes, però només les catalanes. És un greuge molt gran.

Aquest cop a la taula passa per l’avançament de les eleccions i la convocatòria d’un referèndum?
Jo sóc alcaldessa d’un poble i n’estic orgullosa. Hi ha gent més important que són els que han de decidir de la manera que ho han de fer i nosaltres seguir-los.

Però les vostres aspiracions van per aquest camí?
Les nostres aspiracions passen per la caixa i la clau de la caixa.

Amb accions com aquesta es demostra que els polítics us poseu a la velocitat que reclama la societat civil?
Crec que sí, però a vegades els polítics el que esperen és que la societat els doni suport. Després de la manifestació del 10J, es van fer eleccions i van tornar a guanyar els socialistes. A vegades quedes descol.locat. La societat civil es mou, però després en unes eleccions fa l’efecte que s’ho repensen. Ara, la gent s’està movent cada vegada més, no té por de dir el que pensa i crec que no hem de tenir por pel què pensem!… Perquè sent respectuosos, ho hem de poder dir.

ÀUDIO: Entrevista a Montserrat Candini, alcaldessa de Calella: “hi haurà debat sobre el pacte fiscal, han de notar al clatell el que ha decidit el Parlament” (llegeix-la i escolta-la)

ÀUDIO: Entrevista a Jesús Marín, alcalde de Canet de Mar: “des de Madrid ens deixen clar que el pacte fiscal no serà possible” (llegeix-la i escolta-la)

NOTÍCIA: L’Estelada també viatja per mar (llegeix-la)

NOTÍCIA: La Marxa cap a la Independència segueix fent camí (llegeix-la)

Share

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.